Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest w Norwegii?

Polecane posty

Gość gość

Witam, ostatnio przyszło mi do głowy spróbować życia zagranicą (nie mówię że w Polsce jest mi źle.. taki grymas)... przeczytałem dość dużo forów jak to wszyscy lecą do USA albo GB, ale nikt nie wspomina o krajach nieco zimniejszych, tj. jak Norwegia. I tutaj rodzi się moje pytanie: -czy w Norwegii jest aż tak źle, że nie warto w ogóle o niej wspominać? Rozumiem że potrzeba języka, że angielski który wszyscy znają już nie wystarcza. Pytanie kieruję głównie do osób które tam były/są i wiedzą z czym to się je - ale wszystkie wypowiedzi są mile widziane. Z góry dziękuję za wypowiedzi!

Gość gość
duzo muzulmanow murzynow i polakow niebezpiecznie

Jak wszedzie ja tu jestem dwa lata jest b.dobrze tylko jezyka sie ucz a prace na pewno znajdziesz zarobki wieksze niz w innych krajach no i masz czas do konca roku potem zamykaja rynek pracy

Gość gość
Rozumiem że po zamknięciu rynku, znalezienie dobrej albo jakiejkolwiek pracy będzie jak w Polsce (graniczyło z cudem) ? Wyjazd planowałem za jakiś rok, góra za dwa lata. Będzie to miało jakiś sens jeśli odłożę wyjazd o kolejne 2~ lata (z nadzieją, że rynek się trochę przerzedzi) ?

Tego slonce to ja nie wiem Norwegia zamyka rynek bo nie chce zeby spotkal ich los Szwecji gdzie jest juz za duzo darmozjadow do wyzywienia

Gość gość
Zimno i mokro .Dziwni ludzie ,zamknięci fałszywi. Dziwne prawo . Bardzo bogaty budżet -ropa .Na razie dobry socjal i prawa pracownicze. Piękna acz posępna przyroda . Prowincja spokojna /smętna . Duże miasta coraz bardziej niebezpieczne -masowy napływ z wsch. Europy no i lawinowy przyrost Murzynów i Arabów. To już nie ten kraj sprzed 25 lat .

Gość gość
dokladnie , mieszkam w sSzwecji juz 20 lat , ten kraj spadl na pysk drastycznie , zaczynam myslec nad przeprowadzka do Polski bo to co tutaj sie dzieje to jeden wielki syf i bezrobocie

Gość gość
wszystko od otwarcia granic UE a bylo tak dobrze dla Zachodu, dla ludzi zachodu -nedza zalala bogate kraje i sciagnela w dol. Jak ja przyjechalam 30 lat temu na zachod, to pracy i mieszkan mozna bylo przebierac wybierac, ludzie sympatyczni dla obcokrajowcow bo ich byli ciekawi i malo bylo , teraz by wszystkich w pien wyrzneli, wygnali a granice zamkneli na 7 spustow.