Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Polsko Niemieckie

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż jest Niemcem, ja Polką. Dziecko urodzi się w Niemczech. Dziewczy szukam jakiegoś ladnego imienia dla dziecka. Z Niemieckie imiona mi się nie podobają. Za 2 tygodnie zostamiemy rodzicami , a imion brak...

Gość gość
a dziecko obojnak ?

Gość gość
Nie wiadomo co będzie. Lekarz twierdzi, że na 70% chłopiec. Całą ciąże jest odwrócny pupą. Będę miała cesarkę.

Gość gość
Mój kolega z klasy był urodzony w niemczech a mieszkał w polsce i ma na imie Andy :-) bardzo ładne moim zdaniem :-)

Gość gość
Martin. Znam chłopca z Niemiec o tym imieniu i znam Polaka o tym imieniu. Jakie są Twoje typy?

Gość gość
Mi i mężowi podoba się Helga- nie ważne czy będzie chłopiec czy dziewczynka- w końcu i tak każdy w Niemczech wygląda jak mężczyzna- dlatego tam wyjechałam- nie odróżniam się wtedy od reszty tamtejszych kobiet :)

Gość gość
dla chłopca daniel, klaus dla dziewczynki olga

Gość gość
Z Polskich imion najbardziej podoba mi się Ksawery, Dawid. Dla dziewczynki Sara. Mój mąż stwierdził, że Dawid mu się nie podoba. Jedynie Ksawery wchodzi w grę. No, ale pisownia w Polsce i Niemczech się różni. A Sara mu się podoba.

Gość Shug Avery
Imię, które w wielu językach dobrze się "odnajdzie" to Adam :) Imię ładne, proste ale nie prostackie. Z imion, które i w polskim i w niemieckim zdadzą egzamin to: Oskar, Daniel, Tobias(z). Pozdrawiam i szczęśliwego rozwiązania! :)

Gość gość
Może Konrad? Imię pochodzenia germańskiego.

Gość gość
autorko, nie przeszkadza ci ze dziadek czy pradziadek twojego meza byl w wehrmahcie lub hitlerjugend? nie pisz, ze nie byl, bo wszyscy chlopcy musieli.

Gość gość
Przepraszam, ze na inny temat. Czemu bedziesz miala cesarke? Ja rowniez jestem w ciazy i mieszkam w de i po pierwszym porodzie mam taka traume, ze zrobie wszystko, zeby nie musiec znowu rodzic naturalnie. Mam nadzieje, ze zgodza sie na cesarke ze wzgledu na strach przed porodem. Moja coreczka ma na imie Helena ( w gre wchodzily jeszcze Marianna, Liliana i Gabriela). Dla chlopca na razie wymyslilam tylko imie Daniel, ale mam jeszcze troche czasu, wiec pewnie jeszcze dojda jakies inne imiona :-)

Gość gość
Adolf pięknie podsumowanie polsko niemiecką miłość

Gość gość
U mnie mały się nie odwrócił główką do dołu. Wybrałam prywatną klinikę. Chciałam mieć cesarkę od początku. Ja też byłam ułożona pośladkowo, mama miała cesarkę, a obie żyjemy i mamy się świetnie. A skąd jesteś ?

Gość gość
Monika, Anna, Daniela, Anita, Aleksandra, Olga, Rita. Adam, Robert, Aleksander,Sebastian, Leon, Rudolf.

Gość gość
Dzieki za odpowiedz. Jestem z Bremen. Jak to wybralas prywatna klinike? Sama bedziesz placila za porod czy kasa chorych Ci pokryje? Ja to nawet nie wiedzialam, ze tu sa prywatne kliniki do porodu, chyba ze masz na mysli np. katolickie szpitale - niby prywatne a na panstwowe ubezpieczenie przyjmuja. A Ty skad jestes i kiedy masz termin porodu?

Gość gość
martin a dziewczynka Sandra

Gość gość
Sebastian albo Martin, to piękne imiona :)

Gość gość
Jak na razie Dortmund. Napewno będziemy tu do 2015 roku, a później mąż podpisuje nowy kontrakt i przeprowadzka do Monachium lub Madrytu. Wybrałam ogólnie prywaty szpital, sama pokrywam koszty. W szpitalu mam się wstawić 08.09, a cc przeprowadzą 09.09.