Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ząbki u dwumiesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam, mam pytanie. czy gdy mój dwumiesięczny synek ślini się, ssie swoje piąstki, moje palce, i wszystko co ma pod rączką, jest marudny i krzyczy gdy tylko wyjmie mu sie rączkę z buzi to znak,ze mogą iść ząbki? dodam,ze dziecko nie jest glodne, ma sucho, jest wyspane.

Gość gość
To napewno nie na zęby. Dziecko poprzez wkładanie rączek do buzi poznaje świat dookoła niego

Gość gość
to co moze byc przyczyna ? humorki? jak u doroslego czlowieka?

Gość gość
ślinianki mu zaczynają pracować i dlatego tak się ślini... mój synek bardzo się ślinił od czasu jak miał około 3 miesiące a pierwszy ząbek wyrósł mu kilka dni po pierwszym roczku

Gość Agata89R bez loginu
moj za 11 dni skonczy 3 miesiące, wklada do buzi całe pięsci,najchętniej dwie, slina cieknie, pieluche też już zaczyna gryść i wszystko co uda mu sie zlapac w reke, napewno to nie zabki.

moga byc zeby, ale nie musza. moja sie slinila jak miala 2 miesiace, a zeby wyrosly jak miala 4,5.

Dzieci wkładają wszystko do buzi, bo tylko w ten sposób na początku poznają świat! !! A ślinienie może być związane z tym, że właśnie ciągle coś mają w buzi. To raz. A dwa, że blisko trzeciego miesiąca życia dzieci zaczynają produkować więcej śliny. Marudzenie może być z powodowane tym, że dziecku się nudzi.