Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauki pzredmałżeńskie PILNE pomocy

Polecane posty

Gość gość

Moi drodzy, bo juz mnie coś trafia. Mieliśmy ostatnio dwa dni nauk i ale w sobotę musiałam iśc do pracy i spóźniłam się na nauki tylko godzinkę ( babka była o tym poinformowana dzień przed). I nagle ona mi mówi, że nie możemy dalej uczestniczyc w naukach , bo ominęliśmy godzinę i to by było nieuczciwe. Myslałam że się rozpłacze, bo na piątek brałam wolne a na sobotę nie byłam w stanie. Rozumiem gdyby mnie nie było przez pół dnia, ale godzina? Ślub tuż tuż a my jestesmy bez nauk, bo na większości już nie am miejsc. Poza tym trafi mnie, że drugi raz będe musiała słuchac tego samego. Czy wiecie gdzie na śląsku można szybko zrobić te nauki, znacie jakiegoś normalnego księdza który nie robi z tego takiej szopki?

Gość gość
Znajdź jakiegoś przystojnego księdza, żebyś też z tego miała z tego jakąś przyjemność, wskocz mu do łóżka i będzie po problemie.

Gość gość
nie jestes gotowa, przygotowana na slub, to go nie bierz!

Gość gość
p*****l te nauki, małżeństwo jest jak totek- albo wygrasz albo nie- szczęście... Gdyby nauki miały coś dac to by nie było tyle rozwodów a teraz jest ich masa, plaga. Nic tu nie pomoga rady, wszystko zalezy indywidualnie od człowieka. Moi znajomi dostali papierek na lewo, są małżeństwem ponad 10 lat i i układa im się super. Nauki nie pomogą w małżeństwie, taka prawda. Na nic nie pomogą regułki TRZEBA ZE SOBĄ ROOZMAWIAĆ jeśli dwoje ludzi już nie chce. Hmm nie znam takiego księdza ale po znajomości może poytaj czy ktoś w rodzinie ma

Gość gość
Nie bierz? Bierz do buzi dwa razy dziennie.

Gość gość
a co do nauk to wyjaasnij to z tą panią

Gość gość
moi rodzice nauki ominęli i są już tyyyle lat razem szcześliwi:) przeciez nikt w kryzysie nie będzie pamiętał "bo na nakach X lat temu mówili żeee.." :P to wymysł który tak naprawdę nie ma wpływu na ilość rozwodów, zrozumcie to w końcu ludzie zacofani