Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mężczyźni to też ofiary ucisku społecznego

Polecane posty

Gość gość

Przykłady z tego forum facet ogląda zdjęcia piesków i kotków = zoofil, homo, niedojrzały facet nie lubiący seksu = kastrat, c***a, wymoczek i wiele innych. Popieram feminizm, ale faceci też mają przewalone, tylko pod innymi względami. Oni jeszcze bardziej się boją wychylić, jak się różnią.. Ale to wina właśnie patriarchatu. Jestem z Wami. Trzeba to wszystko zwalczać.

Gość gość
No właśnie, ale niektórzy faceci sądzą, że to feministki nienawidzą mężczyzn. Tymczasem czasem jest odwrotnie.. Mężczyźni, napiszcie jakie mieliście sytuacje, że ktoś was wyzywał od cip, nie-facetów, albo kiedy baliście się coś zrobić, bo nie spotkałoby się to z entuzjastycznym odbiorem społeczeństwa?

Gość gość
dokladnie, popieram w calej rozciaglosci, kobietom spoleczenstwo dzis wiecej wybacza niz mezczyznom, to gdzie ta rownosc sie pytam

Gość gość
Kobietom w pewnych sferach się więcej wybacza faktycznie, ale też w niektórych mocno ciemięży, więc na jedno wychodzi, ale nie o tym chcę rozmawiać, chcę żebyście faceci napisali jakieś sytuacje ze swojego życia, kiedy takie coś was spotkało. coś na wzór tego co piszą na everydaysexism.com/

Gość gość
Jest wiecej przykładów, facet jest natychmiast karany za użycie przemocy fizycznej wobec kobiety, która jest słabsza fizycznie z natury, a kobieta nie ponosi konsekwencji za przemoc psychiczną(np. zabawę uczuciami faceta) choć facet jest słabszy psychicznie. Powinny być o to takie same rozprawy w sądzie jak o pobicie.

Gość gość
Zgadzam się, moja matka wyżywała się na moim ojcu psychicznie, on też był nie fair, ale ona urządzała regularną krucjatę. Ale tak samo jest np. z dziećmi rodziców, jak rodzic wyżywa się psychicznie na dziecku to ciężko mu to udowodnić i ludzie to ignorują, mówią że rodzic może tak robić etc. Ciężki temat, ale powinno się zwiększać świadomość społeczną nt przemocy psychicznej, a mężczyźni stanowczo sprzeciwiać się używaniu jej wobec nich, odchodzić także od kobiet które ich tak traktują