Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

duphaston

Polecane posty

Gość gość

czy jest tu ktos kto przyjmował duphaston i nie zablokował on owulacji i pomimo przyjmowania leku zaszedł w ciąże?

Gość gość
duphaston przyjmuje się PO owulacji, więc nie może on jej blokować

Gość gość
poza tym duphaston to progesteron, więc pomaga przy zagnieżdżeniu zarodka i ewentualnym utrzymaniu ciąży, więc nie rozumiem dlaczego napisałaś, czy ktoś zaszedł w ciążę POMIMO brania leku?

Gość gość
bo mam nieregularne cykle i lekarz przypisal mi od 16dc i do tego długie :( wiec na owulacje nie mam co liczyc.:( a duzo sie pisze ze blokuje owulacje i czytalam rowniez ze nie blokuje sama niewiem kogo sluchac. dlatego chcialam zapytac czy sa tu osoby ktore zaszly w ciaze pomimo przyjmowania leku przed owulacja. dostalam go glownie na wyregulowanie cyklu ale powiedzialam lekarzowi ze stram sie o dziecko. sama juz niewiem

Gość gość
jeżeli starasz się o dziecko, a masz nieregularne cykle, to powinnas chodzić na monitoring, od 16 dc duphaston bierze się przy cyklach 28-30 dniowych, więc albo zmień lekarza albo zwróc obecnemu uwagę, bo w ten sposób niewiele zdziałasz

Gość gość
Ja bralam duphaston na wyregulowanie miesiaczki, ale po pierwszej serii zaszlam w ciaze ( staralam sie 3 lata), tak wiec duphaston mi pomogl w 100%

Gość gość
a jak dlugie mialas cykle? od ktorego dnia cyklu zaczełaś brac?