Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćbbb

POMOCY jaki fotelik od 9 kg kupic

Polecane posty

Gość gośćbbb

Dziewczyny, jaki polecacie fotelik samochodowy ? Mamy kombi z 2005 roku bez isofix, w nast roku planujemy zakup nowszego auta z isofix - pisze o samochodzie bo moze ktoras tez do starszego modelu dobierala :). sklaniam sie do 9-18 kg ale wybór jest wielki proszę wiec o rady ;) myslalam o mc tobi ma 4 gwiazdki ale montowany przodem ,tylem do kierunku ciezko cos znaleźć (bez isofixa).

Gość gość
Ja nie mam i zyje

Gość gość
tyłem na pasy masz mc mobi - koszt ok. 800-900 zł, jest z kategorii wagowej 9-25kg, więc dobry dla dużych dzieci. My mamy taki już 9 miesięcy i sobie chwalimy. W aucie u męża była możliwość montażu fotelika tylko przodem, więc tam mamy montowany przodem na pasy avionaut glider (też 9-25kg - koszt ok. 500zł) i dziecko wcale nie narzeka, że czasem jeździ tyłem a czasem przodem.

Gość gość
tylko pamiętaj, że fotelik musi być przed zakupem przymierzony do auta, bo są różne kształty kanap i nie zawsze foteliki są dobrze wpasowane. jest kilka dobrych sklepów internetowych, gdzie wypełniasz formularz: parametry dziecka, auta itd. i wysyłają Ci listę kompatybilnych foteli.

Gość gość
A mozesz podac taka stronke?

mobi to dobry wybor, ja sama mam z mc dwa foteliki, niestety masz zawezony wybor bo malo jet fotelikow tylem montowanych bez izofixa

Gość gość
Mobi jest ok, masz bezpieczny fotelik bez isofixa. Cena tez rozsądna :) mój lobuz ma 3,5 roku i nadal śmiga w mobim choć kolejny fotelik juz czeka :)

Gość gość
britax multi tech II,lepszy od mobiego bo ma wysuwany zagłówek i dłuzej posłuzy,poza tym montowany tyłem i przodem,polecam

Gość gość
britax multi tech II można montowac tyłem bez isofixa!

2way pearla ma moja siostra, chociaz chciala poczatkowo kupic rodifixa, ale jest bardzo zadowolona

Gość Marion_Silver
a gdzie kupowala 2way pearl? no my juz wlasciwie zdecydowalismy

Gość gość
fotelik montowany tyłem na pasy Axkid minikid 9-25 kg, mój 4 latek w nim jeździ, a co do isofix to większośc i tak ma wytrzymałość do 18kg i powyżej i tak fotelik musi być montowany pasami.

Gość gość
i polecam blog osiemgwiazdek bardzo pomocny przy wyborze fotelika tyłem. yJeszcze co do Axkida ma szewdzki plus test , który jest dokładniejszy i bardziej rygorystyczny niż adac. plus testu nie zaliczył żaden fotelik montowany przodem