Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Blagam co mam robic, Rodzice chca mnie se pozbyc

Polecane posty

Gość gość

Ludzie, ja już sam nie daję rady, otóż mam 22 lata (studiuje obecnie na Polibudzie) i Rodzice robią wszystko, żeby się mnie pozbyć. Dzisiaj ojcec zrobił mi awanturę i cały czas mnie wyzywał razem z matką że mam wujechać do Australii, i że da mi na bilet lotniczy . Problem polega na tym, ze ja nie znam jezyka angielskiego, nie bede w stanie się utzrymać, bo w Australii sa bardzo drogie studia, a maxymanlie student moze pracowac 18 godz tygodniowo. Ojciec mi mówi, że i tak nie zrobię studiów w Pl bo jestem idiota. Ja p*****le :/ Ja wiem ze moi rodzice chca mnie wyj***c z polski do tej australii, bo sami chca tam pojechac, ale sa juz za starzy zeby dostac wize na pobyt i mysla ze ich sciagne. Moj stary chce sprzedac dom, zeby mi dac na ten bilet i zebym wyjechal. Kurwa czy to jest normalne? Dodam tylko, ze pracuje jednoczesnie w Polsce i daje starszym 700zł za utrzymanie

Nie ma normalności, ale to co opisujesz, czysty gn/ój. Za 700 zet wynajmij sobie choćby pokój i nie mieszkaj z nimi. Będziesz miał więcej luzu.

Gość gość
Nom za 700 wynajmiesz sobie pokój i będziesz mieć spokój

Gość gość
No zebysce wiedzieli, za te pieniadze to sie spokojnie wyprowadze. W*****a mnie to ze oni sie ta wp*****laja w moje życie, tak jak z ta australią, Stary mówi że mam już we wrzesnniu tam jechać. I caly czas sie wpieprzaja i mnie obrazaja oraz moja dziewczyne. Na serio musze sie stad wyprowadzic

Gość gość
A co im się uj***lo z ta Australia? Nie daj się, powiedz im żeby sami wyjechali

Gość gość
Powiedz im żeby s*******ali albo niech se ida do sadu.

Gość gość
Zrôb to, odetchniesz! A do zboka- wypad z tematu.

Gość gość
powiedz , uświadom im , że po studiach w Autralii nie ma pracy. a w Europie jest , w Anglii czy w Irlandii

Gość gość
Pewnie jak pisał sami chcą tam pojechać a już są za starzy by dostać wizę ( może jest szansa ale dość mała ) to trzeba wysłać synka . Ten postudiuje a może będzie miał obywatelstwo i ściągnie rodzinkę . Wiele osób tak robi

Gość gość
Zrob to, czego ty chcesz, to twoje zycie. Kazdy ma swoje, jedno, jedyne...

Gość gość
To JEST manipulacja. Zjezdzilam swiat, pracowalam na kontraktach, w Polsce najlepiej, bo u siebie.

Gość gość
ale porábaniec sie wcina w powazne sprawy...wsadz sobie ch...miedzy drzwi i przytrzasnij

Gość gość
Gość 13.37 niekoniecznie tak jest. Teraz Europa jest dość mocno przesycona emigrantami z biednych krajów Afrykańskich oraz Rumunów tam sporo teraz jest . Kiedyś łatwo było można znaleźć pracę na zachodzie a teraz jest gorzej :/ Z jednej strony rodzice mają rację co do Australii bo to wielki kraj o małym zaludnieniu i tam bez problemu znajdziesz pracę . Sporo zawodów jest tam poszukiwanych zresztą jest lista SOL gdzie możesz zobaczyć . Z drugiej strony to troche przykre że rodzice cię wypychają na siłę z Polski . Ja nawet sam rozmyślałem wyjazd po za Europę bo w Polsce Bida , wielkie bezrobocie i śmieciowe umowy ...

Gość gość
Tak, napewno w AU jest lepiej niż w Polsce i nawet może i Europie, ale KIM ja będę w Australii nie znając dobrze języka angielskiego? gdzie mnie zatrudnią? Jak skończe studia, kiedy w Australii Uniwersytety kosztują fortunę? Tym bardziej, że jako student moge max 18 godz tygodniowo pracować, a jeszcze trzeba dodać do tego wynajęcie pokoju. Przeciez to jakiś absurd. Moj starzy chca po prostu mnie wyjebać, żebym ich później ściągnął, a pieniądze chcą dac mi na bilet, żeby później używać tego jako karty przetargowej, że oni dli mi kase a ja teraz musze się im odwdzieczyć. Po prostu mają dlugi w Polsce i chca uciec, rozwalajac mi przy tym życie. Przeciez wiadomo, że jak wyjaę to nie będę w stanie się utrzymać tam jednocesnie studiując, więc zostane zwykłym śmieciarzem bez wykształcenie.

Gość gość
Nie ukrywam że na wizie studenckiej jest ciężko z utrzymaniem w AU . Nawet P. Hania która od 30 lat mieszka w AU nie poleca przyjazdu do AU na wizie studenckiej. Tutaj filmik http://www.youtube.com/watch?v=jUgLfwEOm_I Wg mnie lepiej w Polsce studiować , a w wolnym czasie się tak nauczyć angielskiego by móc swobodnie wkładać tym językiem . na początku może być ciężko bo w każdym kraju mają inny akcent . Ale tak wgl to chcesz jechać do Australii ??? Bo to już jest tak naprawdę twoja decyzja .