Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spadek

Polecane posty

Gość gość

A mam pytanie, odziedziczyłem działkę 24 ary, na niej dom 220 mkw. Mam swój dom, więc zamierzam sprzedać. Dom tylko do odświeżenia, wszystkie media są doprowadzone, działka zadbana, dwa garaże. Lokalizacja to typowa polska wieś. Za ile mniej więcej mogę sprzedać? Nie mam czasu na bawienie się w wynajem, a kompletnie się nie znam na cenach nieruchomości.

Gość gość
To zależy jaki rejon, wchodzisz na allegro i sprawdxzasz jakie są ceny

Gość gość
duza dzialka + duzy dom mysle ze 300tyś co najmniej

Gość gość
jak sprzedasz w ciągu 5 lat to podatek 19% :(

Gość gość
Pod niemiecką granicą, nie na terenach podmokłych, 30 km do dużego miasta. Wchodziłem na różne strony, sprawdzałem ale w mojej okolicy jest mega rozrzut, a najczęściej ceny z kosmosu. Agentka zaproponowała 400tys zł za całość, ale to chyba dużo, niby tak chodzą nieruchomości. Ja myślałem, że tak 200-250 tys zł, ale agentka zaczęła się śmiać.

Gość gość
300 tys zł.. to może tak każę wycenić agentce. Tak, słyszałem o podatku. Ja nie chcę jakoś się wzbogacić na tym, ale zależy mi na szybkim sprzedaniu, ponieważ chcę pomóc komuś w rodzinie ponieważ dotknęła ich ogromna tragedia.

Gość gość
Domeczka, właśnie o to mi chodzi. Moja była sąsiadka wystawiła mieszkanie 62mkw, 4 piętro, stare budownictwo za 250 tys zł! A jak na warunki naszego rynku to jest mega drogo, i już drugi rok je sprzedaje. Dałbym za nie, góra 160 tys zł.