Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boże, od kiedy jestem na diecie to nie wytrzymuje, żołądek mi rozwala, umrę !!!

Polecane posty

Gość gość

tak mnie boli i skręca w kiszkach ze ledwo daje rade, ostatnio myslalam ze zesram sie w autobusie :O mam straszne gazy zdrowa dieta, semi-weganska czuje sie gorzej niz jedząc byle co :O

Gość gość
kolejny prowokator zbok :D haa idzmoze poćwicz 20 min to ci przejdzie

Gość gość
miałam podobnie, na tzw zdrowej diecie wyglądalam fatalnie, popsula mi sie cera, bylam ciagle glodna, zmęczona, senna :O

Gość gość
to może chyba złą diete wybrałaś sobie, co? xD ale nie, lepiej zwalic wine na niezdrowe zdrowe żarcie i najlepiej wrócić do fast fooda i byc grubym :D

Gość gość
A jak długo jesteś na tej diecie? Zdrowe diety mają to do siebie, że jednym z ich głównych celów jest oczyszczenie organizmu z toksyn nagromadzonych za sprawą niezdrowej żywności, lekarstw i zanieczyszczonego środowiska. Niestety w początkowej fazie diety, toksyny zostają uwolnione do krwi, dochodzi do zatrucia organizmu i przez to występuje ogólne osłabienie, złe samopoczucie, zawroty głowy, pogorszenie stanu skóry i włosów czasami nawet wymioty i biegunka. Wszystkie te symptomy zazwyczaj ustępują po dwóch tygodniach, wtedy też człowiek zaczyna czuć się lepiej, przestaje tęsknić za dotychczasowym sposobem żywienia. Chyba, że ma się wysokie stężenie metali ciężkich w organizmie, wtedy taki proces może trwać o wiele dłużej. Dlatego zanim rozpocznie się tak rygorystyczną dietę, najlepiej zrobić wszystkie badania. Ja byłam swojego czasu na diecie owocowo warzywnej i muszę przyznać, że była to jedna z lepszych decyzji w moim życiu. Ale pierwsze dwa tygodnie były okropne, nie dość, że fatalnie się czułam, to nie mogłam przestać myśleć o jedzeniu, pod koniec dnia miałam w głowie już tylko ciepłe, puszyste, białe pieczywo. Ale było warto, bo teraz czuję się wspaniale. Lepiej sypiam, skończyły się moje problemy skórne, mam mocne zdrowe włosy, lepszą kondycję. Dlatego i Tobie życzę wytrwałości!

Gość gość
A co jesz na tej diecie? Jak wzdęcia i gazy to może za dużo błonnika. Ja np. mam wrażliwy żołądek i nie mogę mieć za dużo błonnika w diecie i bardzo ograniczam takie rzeczy jak fasola, groch, kukurydza. Musisz dostosować żywienie do organizmu.