Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamusie mam do Was ogromną prośbę ponieważ zaczełam kompletować wyprawkę prosze was napiszcie mi co wg was jest bardzo przydatne a co tylko potem robi za zbieracza kurzu.

Gość gość
na pewno nie kupuj laktatora przed porodem, kup jak już będziesz napewno wiedzieć czy będzie Ci potrzebny ciuszki, kosmetyki, przewijak wymieć można długo może zadaj konkretne pytanie

Gość gość
Jeśli chodzi o ciuszki to słyszałam że tych najmniejszych 56 to kilka kompletów bo maluch szybko rośnie. Jak jest ta optymalna ilość? Łóżeczko czy kołyska? Podobno leżaczek bujaczek jest dla dziecka nie zdrowy?

Gość gość
jak ci dzieciak będzie darł japke to będzie cie goowno obchodzic ze bujaczek niezdrowy :D

Gość gość
pampersy czy pieluchy wielorazowe podobno są ekologiczniejsze?

Gość gość
56 rozmiar to ja miałam po 3-4 sztuki( 4 body, 4 pajace itd) wyrosła z tego po 6 tyg, więc reszte kupuj 62 ja mam zwykłe łóżeczko, nawet nie brałam pod uwagę kołyski, na upartego są łóżeczka z płozami bujaczek faktycznie obciąża trochę kręgosłup lędźwiowy, więc nie za długo dziecko powinno w nim siedzieć, ale bujaczek jak dla nas jest do tej pory wybawieniem,można postawić w kuchni, maluch Cię widzi, a Ty mozesz coś porobić, poza tym widzi więcej niż na leżąco, po ok dwóch m-cach można kupić matę edukacyjną (polecam taką co jest dużo elementów na samej macie, przydadzą się jak maluch leży na brzuchu i sięga już rączkami)

Gość gość
ja w ogole nie miałam 56 tylko od razu 62 ale moj urodizl sie duzy

termometru do kąpieli użyłam aż 1 raz :D Do 5 miesiąca mała spała w kołysce, potem w łóżeczku. Kołyska super sprawa. Mogłam mieć dziecko zawsze na oku. Leżaczek bujaczek - też super sprawa- wiadomo- o ile się nie trzyma dzieciaka pół dnia . Ale mi ratował życie na początku bo dziecko na płasko leżeć nie chciało jak nie spało Przewijak ustawiony na komodzie- był bardzo dla mnie wygodny i mojego męża

Gość gość
Miałam bujaczek, nic się nie stalo, tylko nie wolno za długo trzymać tam dziecka, nie dłużej niż 3 godz czytalam, miała pieluchy wielorazowe i przemakaly.

Gość gość
my mielsimy lozeczko turystyczne z płozami i przewijakiem w komplecie, łatwo sie nim bujało dzieciaczka do snu, mialo duzo kiesoznek, potem robiło za kojec, ogólnie polecam łóżeczka turystyczne

Gość gość
dla nas zbędna była wanienka bo prawie od początku kąpalismy sie z maluchem w wannie razem, bez wanienki

a najlepsza zabawka ever- chicco duo gym. Dziecko na macie edukacyjnej sobie leżało i się bawiło.. dzięki tej zabawce mogłam wiele zrobić w domu :D Ale to tak od 4 miesiąca

Gość gość
chicco duo gym - gdzie to kupic?

Gość gość
Moje hity: termobutelka PacificBaby, bujaczek Nuna Leaf, pościel www.papillon-shop.pl. Mało używałam natomiast gondoli, żałuje, że nie kupiłam od razu spacerówki z taką budka dla noworodka. Nie używałam też podgrzewacza butelek.

Gość gość
Bujaczek to fajna sprawa, polecam. My akurat pożyczyliśmy, więc wydatek odpadł. Podgrzewacz do butelek i laktator to u mnie była podstawa, ale jeśli zamierzasz karmić piersią, to te rzeczy można kupić po porodzie, gdyby okazały się konieczne. Łóżeczko turystyczne też polecam nawet zamiast normalnego. Ubranka 56 u nas służyły ok 3 miesięcy, wszystko zależy jakie duże dziecko się urodzi. Mi brakowało w rozmiarze 50, bo okazało się że jednak córka urodziła się malutka. Dobrze mieć na wszelki wypadek mleko modyfikowane, może nie od razu wielkie opakowanie, ale ze 3-4 saszetki. Po powrocie ze szpitala mialam problem z laktacją, a mała darła się, że jest głodna. Zanim mąż kupił mleko, przez godzinę się męczyłyśmy, a wystarczyło mieć saszetkę mleka pod ręką... A jak nie zużyjesz to do kawy możesz dodać :) Nie zmarnuje się. Chusteczki nawilżane to mój hit! Bez nich ani rusz i to duże ilości na początek. Pieluchy tylko jednorazowe, niekoniecznie pampersy. Nie kupuj wielkich zapasów kosmetyków, dla maluszka zużywa się niewielkie ilości, a tylko zalega w szafce.

Gość gość
nie kupuj laktatora, gruszki do nosa, u mnie rozek się nie sprawdzil maly wolał być w kocyk owinięty, niedrapki tez mi się nie przydaly leza w szafce, taki recznik z kapturkiem tez mi się nie przydal szkoda ze wydalam kase, pieluchy flanelowe kup ze 2 więcej Ci się nie przyda, ja mam 2 nieużywane do tej pory. Body tez na takiego malucha odradzam. Bo będziesz widzieć ze bardzo zle to ubrać jak dziecko takie malutkie. Nie kupuj zadnych herbatek na laktacje, koperkow itp. bo tego lekarze za bardzo nie polecaja

Gość gość
a i do lozeczka nie kupuj baldachimu bo mój się tego przestraszyl nie chciał spac przez to w lozeczku, jak zdjelam spal, u mnie bieguny do lozeczka się sprawdzily

Gość gość
bardzo dobre akcesoria potrzebe do skompletowania dzieciecej wyprawki znajdziesz na http://papillon-shop.pl/