Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedoswiadczona mama

Karmienie piersia potrzebna pomoc

Polecane posty

Gość Niedoswiadczona mama

Hej doswiadczone mamusie, Postaram sie krotko i na temat. Porod przez cesarskie ciecie z komplikacjami. Stracony pokarm na pare dni. Odzyskany. Mala nie chciala jesc ale powoli z nakladkami etc nauczylam ja jedzenia z piersi. Bardzo chcialam piersia karmic. Problem w tym ze nie produkuje (chyba) wystarczajacej ilosci pokarmu bo mala powoli przybiera na wadze (nie traci). Probuje sciagac, pic herbatki plyny chodze wrecz cala napompowana od tych plynow i troszke sie ruszylo ale boje sie bardzo ze nie bede w stanie wykarmic jej tylko piersia. W poradni laktacyjnej (uk) od razu jesli dodatkowo nie sciagne za kazdym razem 85ml mleka musze podac modyfikowane (plus piers) co 3 godziny. Mala ma obecnie 7 tygodni. Nie chce podawac mleka modyfikowanego i mieszac i juz nie wiec co robic. Sciagam, karmie,sciagam i tak w kolko w strachu ze ona nie dojada :-( Pomozcie bo juz nie wiem co robic. Waga urodzeniowa 4.3kg, w 6 tygodniu 4.82kg.

Gość gość
jak chcesz karmic to spróbuj nie co 3 godziny bo tak mozna karmic pózniej ale na żadanie czyli cały czasi mleko bedzie

Gość gość
Zapomnialam dodac, karmie na zadanie. Ta poradnia dala mi tylko plan karmienia, jeszcze sie do niego nie dostosowalam bo przez tydzien probuje zwiekszyc laktacje :-/

Gość gość
działa to tak im wiecej przystawiasz dziecko do piersi tym bardzie stymulujesz produkcję mleka ,więc się nie zrażaj i karm dalej ,na pewno zadziała