Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy będąc w ciązy mogę raz na jakiś czas wypić lampkę wina lub małe piwo

Polecane posty

Gość gość

Ciąża była dla mnie zaskoczeniem ale jednocześnie radoscia. Jednak opinie na temat spozywania alkoholu w ciąży sa podzielone. Do tej pory z mezem często imprezowalimy, mamy duże grono znajomych, prowadziliśmy rozrywkowy tryb zycia. Nie wiem czy wytrzymam tyle miesięcy bez choćby jednej malej lampki wina raz na jakiś czas. Czy komus zdarzylo się wypic alkohol w ciąży?

Gość gość
Nie. Zaszkodzi to dziecku, które może urodzić się z zespołem FAS.

Gość gość
Raz w dziewiatym miesiacu lampke wina. Moje dziecko zaczelo potem bardzo fikac. Wystraszylam sie. Nie wiem co czulo. Ja jednak uwazam ze nie warto ryzykowac. A juz na pewno nie przez pierwszy trymestr kiedy ksztaltuja sie wszystkie narzady.

Gość gość
Tak, mi. Pół lampki wina moze ze trzy razy. Mimo iz lekarz mowił ze mogę to miałam jednak opory. Raz kazał mi nawet piwo wypić na zastój w nerkach. Ale oczywiście wszystko w rozsadnych ilościach

Gość gość
Zeby dziecko mialo FAS to musiałaby nie trzeźwieć.

Gość gość
:)no bo za duzo ludzie jedza to chodzi o zwykla logike z tymi bachorami i alkoholem 999 www.youtube.com/watch?v=zgyg57mqRiM

Gość gość
Podobno istbieja krasnoludki.

Gość gość
Bo jak powiesz ze mozna pic w ciazy to beda pod drzewem lezec. Ludzie niestety nie znaja umiaru

Gość gość
nie mozesz wypic ani kropli. a jak się młode urodzi to watpię czy bedziesz miala czas na imprezy.

Gość gość
Niby można ale czy warto ryzykować. Nie możesz wytrzymac tych 9 miesięcy? Jak potem byloby cos nie tak to umialabys sobie wybaczyć?

Gość gość
No to nie wiem jak wytrzymam całą ciążę bez ani jednej kropli a potem macierzyństwo bez imprez. Nie - imprezy muszą być !

Gość gość
Nie doroslas do roli matki. Zdrowie dziecka powinno być dla ciebie ważniejsze niz imprezy.

Gość gość
To weź się lepiej wyskrobaj jak imprezy i alkohol są ważniejsze... DOROSNIJ

Gość gość
NIE!

Gość gość
Zdarzyło mi się, ale w bardzo późnej ciąży (prawie 9 miesiąc), więc zagrożenia dla dziecka już nie było, malutką porcję rumu z sokiem ananasowym. Taką miałam chcicę na sam smak tego (nie wiem czemu, bo normalnie nie przepadam), że sączyłam to przez pół godziny, żeby jak najdłużej ten smak czuć.

Gość gość
Ja moglam lampke wina kilka,w sumie,razy ;)

Gość gość
może od razu zapisz się do aa skoro musisz chlać , zbawi cię ta jedna lampka ohydnego wińska , nie rozumiem takich jak ty patole niech lepiej nie rozmnażają się