Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ruchy dziecka 28 tydzień czy powinnam się martwić

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, jestem w 28 tygodniu. Od kilku dni, ok.5 czuję zmianę w *****ch dziecka. A mianowicie- ruchy są częste, ale nie są tak energiczne, jak wcześniej. Wcześniej odczuwałam silne kopniaki, zwłaszcza jak się położyłam- najczęściej ponizej pępka lub zupełnie nisko. OD kilku dni kopniaków jest mniej, częściej czuję takie wypychanie, jakby przeciąganie się, napieranie na ściany brzucha lub przewracanie. Nieraz dawała mi takie kopy, ze az brzuch podskakiwał. teraz częściej czuje takie fale. Czy to jest normalne? Myślałam, ze ruchy powinny stawac sie coraz silniejsze, a u mnie jakby na odwrót... Dodam jeszcze, ze wcześniej te silne kopniaki czułam nisko, a po którejś nocy miałam wrażenie, ze mała się jakoś odwróciła i od tej pory czuję ruchy wyżej, ale słabsze. Czy to moze miec związek z ułozeniem dziecka? Wizytę mam za tydzień, ale przyznam, ze się martwię. Są też okresy, kiedy dziecko jest energiczne, ale jest ich mniej niz wcześniej

Gość gość
To jest normalne, dziecko przecież rośnie, ma coraz mniej miejsca, wiadomo, że ruchy nie będą już tak zamaszyste. Nie martw się :)

Gość gość
ale tak z dnia na dzień? tez mi sie tak wydawało, zę moze tak być, ale potem przeczytałam, ze po 28 tygodniu dziecko ma coraz mniej miejsca, dlatego kopniaki sa bardziej odczuwalne...

Jak się boisz to pojedź do szpitala i sprawdź. Ale mi się wydaje że nie dzieje się nic złego. Dziecko mniej się wierci, bo ma mało miejsca. Najważniejsze, że się rusza. Przeciąganie to też ruchy :)

Gość gość
mi lekarz powiedzial,ze jabym zauwazyla ze cos jest nie tak to mam jechac do szpitala,na twoim miejscu tez bym sie tam udala niz miala bym sie denerwowac,zrobia ktg i bedzie wiadomo

Gość gość
mój lekarz jest dziś w poradni, moze faktycznie pojadę chociaz go zapytac, co o tym sądzi. Pocieszam się, ze najwazniejsze, że ruchy sa systematyczne, ale i tak trochę się martwię ta zmiana ich charakteru...

Gość gość
Niedawno fikala żwawo to chyba wszystko dobrze?

Gość Amelia P
ja mam bardzo podobnie, chociaz jestem w 27tc . Tez kilka dni temu skakal i kopal, a teraz jakby sie uspokoil, zmienil pozycje... ruchy sa bardziej zamortyzowane. We wtorek sprawdzali mi funkcje zyciowe maluszka, i bylo wszystko swietnie ( dzis jest sobota ) w srode sie uspokoil, byl jak dzis, w piatek wariowal, w czwartek do 3ciej tez wariowal a potem az to teraz sie uspokoil... Chociaz mam wrazenie, ze sie przekrecil.. Czuje jak sie przeciaga, kopnie czasem mocniej... wiecejniz 10 ruchow na godzine jest.. Moze to tak ma byc :)