Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magicznechwile1

Zdjęcia noworodka, czy już masz?

Polecane posty

Narodziny dziecka to wyjątkowa chwila dla całej rodziny. Z tej okazji proponuję fotografię noworodkową (5-14 doby), fotografię niemowlęcą i fotografię dziecięcą. Sesje wykonuję u Państwa w domu zabierając ze sobą niezbędne akcesoria. Zdjęcia wykonuję z ogromną dbałością o szczegóły. Dostosowuję się do rytmu dziecka, bo wiem, że szczęśliwe i spokojne dziecko to piękne kadry. Pamiętaj, że dzieci szybko rosną, a taka fotografia jest pamiątką na całe życie. www.magicznechwile.pl https://www.facebook.com/MagiczneChwilePL

Gość gość
zdjęcia wyjątkowo słabe.

Gość gość
Dołączam się do krytyki powyżej. Tak na serio to jakość tych zdjęć nie powala. Mój telefon robi lepsze.

Gość gość
berdzo ładne zdjęcia ale mój maluch ma już 5 miesięcy i szkoda że nie zrobiłam mu takich fotek :)

Gość gość
zero inwencji przyjść zawinąć małego karakana we włóczkę cyknąć pare brzydkich fotek skasować pare stów :o

Gość gość
obrzydliwe :o

Oj tam przesadzacie ładne zdjęcia :) pewnie dopiero zaczynasz, musisz dokupić więcej rzeczy do sesji zdjęciowych, jakies opaski dla dziewczynek, różne dodatki i sie biznes rozkręci. Ja robiłam taka sesje jak corka miała 3 tygodnie i mamy piekna pamiątkę. Potem na roczek tez jej zrobiłam i na dwa latka tez zrobię. Lepiej kupic taka sesje niż zabawkę o której nie będzie pamiętać.

Gość gość
Nie stac was to krytykujecie.. zdjecia sa ladne..

Zdjęcia są niewyraźne :( Jest tyle cudownych naturalnych chwil, które warto uwiecznić aparatem, po co wkładać noworodka do koszyka, nagiemu zakładać wełnianą czapkę, układać je w nienaturalne dla takiego malucha pozy, wątpię, że to dla niego przyjemne?! Autentycznie żal mi tych dzieci na zdjęciach. Milion razy wolę swoje, nawet niewyraźne zdjęcie np. tego jak synek pierwszy raz samodzielnie usiadł, jadł "dorosłe" jedzenie, itp.

Gość gość
beznadziejne zdjęcia

Gość gość
Sulimira, sesja rozumiem, ładnie ubrane dziecko, ładne tło (bez rozgardiaszu, który czasem złapie się na spontanicznych fotkach), ale po coa takie cudowanie. Co to za pamiątka, że dziecko zostało nienaturalnie ułożone, nagie w grubej czapce? Gdyby tak zasnęło naturalnie, to słodkie. To tak samo dziwne jak fotografie ślubne ze starą walizką na peronie.

Gość beznadziejnnfoooto
dziś Śmieszna jesteś. Zamiast sesji za 500 zł, wolałam dorzucić 2000 i mieć porządny aparat, którym uwieczniam codzienne chwile z synkiem, które faktycznie są wspomnieniami, przypominają momenty, uczucia, nawet smaki i zapachy (bo to są prawdziwe wspomnienia). A taka sesja niosłaby dla mnie wspomnienia nieprzyjemnych chwil, kiedy obca baba dotykała moje maluteńkie dziecko a ja bałabym się, że stanie mu się krzywda albo się zgrzeje / przeziębi nagi w wełnianej czapce.

Widzę, że temat zaczyna nabierać rumieńców- to dobrze :) Cieszy się, że są tacy którym się podoba to co robię. A tym którym się nie podoba, to zastanawiam się i bardzo chciałabym zobaczyć te wasze piękne ujęcia z codziennych czynności, o których tu piszecie. Oczywiście jestem jak najbardziej ZA robieniem zdjęć maluszkom w "każdym" możliwym momencie, bo te momenty są nie do odtworzenia. A osobom które piszą o tym, że to okropne aby ktoś obcy dotykał i robił zdjęcia ich dzieciom, bardzo współczuję takiego podejścia, bo skąd możesz wiedzieć jak smakuje "danie" skoro go nawet nie spróbowałaś, a twierdzisz że jest niesmaczne? A tak na marginesie to krytyka łatwiej nam przychodzi, jeśli jest anonimowa. Oczywiście wszystkie negatywne słowa przyjmuję na klatę :)

Jeżeli chodzi o fotografię dziecięcą i noworodkową to polecam sprawdzić tą Panią - nataliabobrowska(kropka)blogspot(kropka)com Mnie osobiście zdjęcia urzekły :)

Nie jestem fotografem, ale moja przyjaciółka jest i obejrzałam przy niej już tysiące zdjęć - tu nie chodzi o pomysł na sesję, bo te są kwestią gustu, ale te zdjęcia są najzwyczajniej w świecie technicznie słabe - zła ekspozycja na światło przede wszystkim. Życzę powodzenia w dalszej nauce i cierpliwości przy obróbce. :-)

Gość FAJNIE JEST
Mój zięć filmował dziecko po urodzeniu w klinice i w domu.O 100 % lepsze od tych które prezentujesz.Dużo musisz popracować żeby były udane.

Gość gość
Mam, mąż fotografował i są bardzo ładne, a do tego naturalne, nie sztucznie upozowane.

Gość AnitkaE
Widzę tu trochę krytyki na temat prezentowanych zdjęć. Nikt nie jest idealny i nie od razu Rzym zbudowano. Zawsze można, a nawet trzeba pogłębiać wiedzę i szlifować swoje umiejętności. Dobry sposób to na przykład warsztaty fotografii dziecięcej i noworodkowej, które podniosą na pewno jakość wykonywanej pracy https://www.akademianikona.pl/masterclass/139/fotografia-dziecieca-i-noworodkowa-dla-profesjonalnych-fotografow/