Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy pierwszy raz usuwałyście woskowinę z uszu

Polecane posty

Gość gość

bo ja troche sie obawiam, córcia ma prawie 5 miesięcy woskowina wypływa jej z uszu ale boje sie aby nie uszkodzić jej bębenków :(

Gość gość
Przeciez patyczka sie takiemu dziecku nie wsadza do ucha ! Zbieraj to co wyplywa. Nie grzeb nic w środku. Mozesz ewentualnie kupic w aptece jakis spray do czyszczenia uszu ale nie wiem czy one nadaja sie dla takich maluchow musialabys zapytac.

Gość gość
A może to wysięki z ucha ? Warto by było powiedzieć o tym pediatrze skoro twierdzisz, że jest tego aż tyle. Mój syn tak ma. Na początku myślałam, że to zwykła woskowina.

Gość gość
no 5 miesięcy bez JAKIEKOGOLWIEK czyszczenia to co się dziwic ? Ja patyczkiem zbieram tylko to co widoczne ile tego patyczka wsadzasz ? ze 3mm to nic nie uszkodzisz. I mamy spray do uszu bardzo fajny. Psikasz i zaraz wszystko zbiera się z brzegu uszka. Tylko jest strasznie tłusty i używamy go raz w miesiącu mniej więcej i tylo przy myciu glowy aby od razu wymyc dokładnie uszka :)

Gość gość
Przecież nawet są takie specjalne patyczki dla dzieci ktore głęboko nie wchodzą, jakby nie mozna bylo tego robic to po co takie cos produkowac?

Gość skiiyu
Synek ma 13 miesięcy i nigdy żadnego patyczka nigdzie mu nie wkładałam! Zbieram tylko to co jest na zewnątrz, nie odważyłabym się wkładać patyczka nawet na 3 mm. Jak tego jest tak dużo może faktycznie pokaz pediatrze żeby to zapalenie ucha nie było.

Gość gość
Ale nikt nie mówi, ze patyczki do uszu wkłada się do środka, można czyścić np. zakamarki małżowiny...

Gość gość
ale Ty jesteś inteligenta to co zbierasz z tej dziurki co widzisz tak ? Ja robie tak samo i musisz wsadzić tam patyczka. Nie mowie o wsadzaniu w miejsce którego nie widzisz tylko tam gdzie widzisz. Dziwicie się, ze duoz tego jest ta kobieta przez 5 miesięcy NIE CZYSCILA ANI NIE ZBIERALA NAWET TEGO CO WIDZI.

Gość gość
Mi lekarz powiedział zeby nawet tych specjalnych dla dziec***atyczkow nie uzywac. Czyścić sprejem i zbierac to co jest na wierzchu.

Gość gość
ale nie zbierasz tylko to co Ci na płatek ucha wypada tylo również z dziurki z brzegu co jest. Moje dziecko ma 2 lata i zawsze tak robiłam i uwierzcie mi ŻYJE i SŁYSZY. :)

Gość gość
No jak na wierzchu przy dziurce to też zbieram. Ale nigdy głębiej patyczka nie wsadzam.

Gość gość
Dzięki za odp w sprawie tych specjalnych patyczkow. A co do spreyu: wodą czy jakims roztworem ? albo moze octeniseptem?

Gość gość
W aptece kupisz specjalny sprej do czyszczenia uszu u dzieci.

Gość gość
Spray- vaxol, solwax