Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zerowka w szkole. Ile godzin maja wasze dzieci

Polecane posty

Gość gość

Witam, chcialabym sie dowiedziec sie jak to jest u waszych dzieci. Corka dzisiaj poszla pierwszy raz do szkoly.Wczesniej do przedszkola nie chodzila. Wedlug planu lekcji w szkole jest srednio od 8.30 do 14.14 lub od 8.00 do 14.30 . Wydaje mi sie to strasznie dlugo dlatego chcialabym sie dowiedziec jak jest w innych szkolach.

Gość gośćprzedszkokak
Mój pieciolatek tez nie chodził do tej pory do przedszkola, teraz poszedł do zerówki. U nas są dwie grupy, jedna ma zajęcia od 8:00 do 13:00, druga od 8:00 do 16:00. Mój syn jest w tej grupie do 13:00. Zaraz po niego jadę, jestem strasznie ciekawa jak przeżył ten dzień....

Gość gość
To widze ze ma mniej godzin. Bylam wczoraj bardzo zdziwiona widzac ta ilosc godzin. Sasiadki corka ktora jest w 3 klasie ma mniej zajec niz corka w zerowce.

Gość gość
Moja siostra jak chodzila do zerowki (teraz poszla do 1klasy) to miala codziennie na 8;00 do 13;30 (tylko we wtorki do 13;00). Ale fakt, teraz w 1klasie ma mniej godzin :D

Mój siedzi od 8 do 13 i też zaraz wyjadę po niego ;) Z tym, że ma zerówkę z przedszkolu.

Gość gość
Jak to nie chodziła do przedszkola? A co robiła? Ganiała po podwórku, czy co? Szok. Jak można tak zaniedbać dzieciaka.

Gość gość
Jak wszedzie tu tez idiotka sie trafila co ma pusto w glowie.

Gość gośćprzedszkokak
Moje dziecko wróciło z zerówki przeszczesliwe. Jestem bardzo zadowolona. Wiem, że jakby poszedł rok wcześniej do przedszkola, to byłaby wieczna histeria i codzienny płacz. W tym roku moje dziecko bardzo doroslo do kolegów, stało się samodzielnie i pewne siebie. Miało taką możliwość, to było w domu ile mogło. A teraz zacznie edukację zadowolone, bez traumy. Nie umiałam mieć dziecka i od razu dawać do żłobka, do przedszkola na całe dnie i tak traktować dziecko jak produkt uboczny. Spędziłam z dzieckiem cudownych 5 lat, sporo go nauczyłam, bardzo się z nim żyłam i niczego w życiu nie żałuję. I żeby nie było, że 5 lat nie pracowałam, owszem nie pracowałam codziennie 8 godzin poza domem, ale pracowałam ile trzeba było w naszej firmie i teraz nadal będę to robić... Tylko juz nie gdy dziecko zasypia,ale gdy jest w przedszkolu.

Gość gość
ja chodziłam od 4 roku życia do przedszkola i kurde to było wspaniałe! Wzystkim dzieciom życzę przedszkola, codziennie tak wiele godzin i posiłki w gronie tylu fajnych kolegów i koleżanek - dziecko dużo szybciej się rozwija jeśli ma duża grupę rówieśników.