Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Babaduu

Buty do biegania dla kobiet

Polecane posty

Gość Babaduu

Hej dziewczyny, w tym sezonie postanowiłam wziąć się za siebie i zacząć biegać, cel: idealna sylwetka na sylwestra. Nie chcę sobie na starcie połamać nóg stąd moje pytanie o buty do biegania dla kobiet. Macie swoje typy? Co jest ważne jeżeli chodzi o buty do biegania?

Gość Babaduu
Aha i buty maja byc ładne, aby przyciągały chłopów, bo zamierzam na bieganiu poznać męża :)

Gość gość
wiesz co, ja mam stare klasyczne najki (takie wygiete, nie z plaską podeszwą) co na wf bralam czasem i do biegania są okej. na sam poczatek nei ma co kombinować, czytałam kilka artykułów i ludzie się nakupowali a potem w trakcie się okazywalo, ze jednak w innych jest im wygodniej

Gość gość
Ja biegam w zwykłych halówkach :D

Gość Babaduu
Ty z 12:36. Nawet zdjec nie umisz wkleić? :(

Gość gość
masz racje następnym razem bede siedzieć godzinami w necie by znaleźć zdjęcie odpowiedniej wielkości dla jasnie damy. tyle, że jestem jedyną osoba której w ogóle zechciało się to zrobić, także radź sobie sama i biegaj jak ktos Ci tu poradził w halówkach :)

Gość Babaduu
a pocałujcie mnie w dupę ;(

Gość gość
na początek kup sobie w decathlonie zwykłe ekideny. Najpierw się przekonaj czy wytrwasz w bieganiu, potem zadecydujesz, w jakich butach chcesz biegać, a tego "zielona" osoba nie wie. Buty różnią się stopniem amortyzacji, ilością systemów wspomagających, miękkością podeszwy. Różne buty pasują różnym ludziom. Możesz iść do profesjonalnego sklepu dla biegaczy, tam sprawdzą ci jak biegasz i doradzą, co kupic, ale masz 90% pewności, że wcisną ci buty za kilka stów, z których potem niekoniecznie będziesz zadowolona. I pamiętaj, że buty do biegania powinny być o numer większe niż normalne.

Gość Prawdziwa Babadu
Niestety ktoś się pode mnie podszywa. Kompletnie nie rozumiem tego typu działań, po co, dlaczego, skąd w ludziach taka złośliwość. Róbmy tak dalej, róbmy sobie na złość, na pewno świat pójdzie w dobrą stronę :) Serdecznie dziękuję za wskazówki i za zdjęcie przesłane wcześniej również.

Gość Prawdziwa Babadu
A zresztą kit wam w oko patałachy z koziej dulki

Gość Babaduu
Ten wpis z 13:57 to podszyw !

Gość Merry90
Poszukaj sobie butów na Sport Guru. Znalazłam tam fajne różowe brooksy za 280zł. Z tym, że ja już trochę biegam :) Myślę, że znajdziesz też tam coś dla siebie jako początkująca. No i ważne - są promocje i obniżki cen, więc buty które są w sklepie za 400, możesz mieć nawet za ok 300zł.

Dużo też zależy od tego gdzie chcesz biegać, bo biegając po asfalcie powinnaś wybrać inny model niż biegając po górach. Ja biegam w http://sklep.sport-guru.pl/bieganie/buty/buty_do_biegania_puma_faas_300_tr_damskie.html, bo mieszkam w terenach górzystych. Więc zanim wybierzesz jakiekolwiek buty zastanów się nad miejscem do biegania :)

Gość marysia J
Dla kobiet buty oprócz tego, że powinny ładnie wyglądać muszą być w miarę lekkie i dobrze amortyzujące stopę podczas biegania. Jedne z lepszych butów do biegania zarówno po asfalcie jak i trudniejszym piaszczystym terenie są te z New Balance, typowo do długiego biegania, buty bardzo wytrzymałe i wygodne.

Fajne modele są w sklepie sport-guru.pl. Sama tam kupiłam buty i odzież do biegania i jestem zadowolona.

Gość gosciowa3
http://air-max.pl/ a ja kupilam tutaj i bardzo sobie chwalę sa superwygodne i dobrze mi sie w nich biega.pozdrawiam