Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaża a praca

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 9 tygodniu ciąży i pracuje w salonie fryzjerskim lecz nie wiem czy moge ponieważ tam są zapachy farb, płynów i różnych innych specyfików mimo iż sama juz nie farbuje to jednak koleżanki to robią i wtedy zapach unosi się na cały salon i nie można unikać wdychania tego. Jak myślicie powinnam dalej chodzić do pracy? Czy to może zaszkodzić dziecku?

Gość gość
zapytaj lekarza

Gość gość
A co powiedział twój lekarz? Nie zapytał gdzie pracujesz?

Gość gość
nie cuduj tylko wal na zwolnienie niech zus się martwi i miej w nosie te matki polki do sześciocentymetrowego rozwarcia tyrające, ja tak się wybyczyłam osiem miesięcy było super, a kasa leciała, jeszcze szef sam mi dał podwyzkę na czas zwolnienia super gość i strasznie wpłynęło na moje życie to jojczenie maszynek tyrających strasznie, tupały nóżkami tu na forum, a ja i tak zrobiłam swoje i dobrze mi z tym ;)

Gość gość
Lekarz wlasnie nie pytal a sama wybieram sie dopiero w przyszlym tygodniu do niego.

Gość gość
moja fryzjerka pracowała do samej końcówki ciąży, więc chyba można pracować.

Gość gość
Faktycznie powinnas spytac lekarza czy widzi zagrozenia z uwagi na miejsce w jakim pracujesz. Moze sie okazac jednak ze sama nie bedziesz w stanie pracowac bo mdlosci, wymioty Cie beda meczyc. Potem jak juz ciaza jest duza to stanie z brzuchem czy nawet siedzenie na wysokim stolku i ogarnianie klientki moze sie okazac za duzym wysylkiem. Sama musisz zdecydowac. Ja poszlam na zwolnienie w 8 tyg przy pierwszym dziecku i w 10 przy drugim ze wzgledu na zly stan zdrowia a mam prace siedzaca, biurowa. Ja i lekarz wiedzielismy jak postepowac. Kazda z nas jest inna i kazda inaczej przechodzi ciaze chociazby ze wzgledu na stan zdrowia. Jesli czujesz ze nie powinnas pracowac to moim zdaniem udaj sie na zwolnienie.