Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy interwały są skuteczne?

Polecane posty

Gość gość

Czy robiąc 4x w tyg interwały po 15-20 minut, do tego ścisła dieta low carb da się zrzucić troszkę wagi już będąc dość szczupłą (55 kg/168)? Chcę się pozbyć 'resztek' tkanki tłuszczowej i potem przystąpić do treningów siłowych.

Gość gość
inter - co ?

Gość gość
Są skuteczne ale daj 30-40 min, dwa razy w tygodniu.

Gość gość
Ja ostatnio cisnę na rowerku od indoor cycling interwały około 30 min i są efekty - waga od razu ruszyła - wcześniej jakieś tam siłownie i rowerki bzdety.

Gość gość
Przecież interwały robi się do max 25 minut.. jak wy sobie wyobrażacie interwały intesywne trwające 40 minut? jak zwykłe cardio o średniej intensywności potrafi nieźle zmęczyć przez tyle a co dopiero interwały.

Gość gość
dlatego ktoś napisał 2 razy w tygodniu

Gość gość
ale NARAZ w życiu nie dam rady zrobic 40 min interwałów.. jak ja cardio ledwo wytrzymuje albo i nie :P nie ta kondycja

Gość gość
zresztą interwały są na tyle intensywne że wlasnie dlatego trwają krócej.. do 25-30 minut ponoc wystarczy ćwiczyć w każdym razie ja już byłam miesiac na diecie, ale mało ćwiczyłam i efektów prawie że nie ma :< dlatego chcę włączyć ćwiczenia, choć nie jestem ich fanką. Spacery dłuugie co najwyżej lubię albo rower:P

Gość gość
no cóż to zacznij od 10 min - ja zapierdzielam jakieś minimum 15 do max 30 raz w tygodniu i widzę efekty, generalnie wszystko trzeba dostosować do swoich możliwości! I generalnie te rowerki są super ekstra gdyby były tańśze to bym sobie taki do domu kupiła razem z bieżnią :D ale nie mam siana

Gość fithotbabe
hey, sama sie interesuje tematem a wiec Interwaly: 0:5 min- rozgrewka, stale tempo, kowersacyjne tempo 5-6 min- zryw, w trakcie ktorego dajesz z siebie tyle, ile mozesz 6- 7:15- aktywny odpoczynek 7:15- 18:30 powtórz calosc 5- 7:15 ---- 5 razy 18:30- 20 wyciszenie nie ma co przesadzac z interwalami, ja robie szybkie biegi po sile

Gość gość
Rowerek też bym chciała :) może kiedys sobie zbiorę i kupię..