Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Afrodytka_84

Pytanie do facetów,czy ja jestem jakaś głupia?

Polecane posty

Gość Afrodytka_84

Sytuacja powiedzmy czysto teoretyczna,jest związek w którym ludzie się kochają,kobieta nie może zajść w ciąże z racji zagrożeń zdrowotnych,antykoncepcja hormonalna odpada,spirala też,generalnie opcje się skończyły.Czy ta kobieta może "wymagać" od swojego partnera antykoncepcji chirurgicznej? (wazektomia) . I dajmy na to wyjadą z kraju i wynajmą surogatkę żeby móc mieć dziecko.Czy to jest zbyt duża fantazja? Jeśli ludzie się naprawdę kochają?

Gość Afrodytka_84
Odpowie ktoś?

Gość gość
Ta pewnie, dziś kobieta kocha, a jutra ma swojego partnera w d***e, bo zakochała się z innym i jeleń zostaje okaleczony i bez możliwości posiadania dziecka w przyszłości.

Gość gość
Prezerwatywy. Sorry ale niczego "na zawsze" nie ma prawa wymagac.

Gość gość
a jakie to "zagrożenia zdrowotne"? siebie chcesz ochronić , a kogoś narażać na ból i kalectwo? do d**y z taką wsiową miłością :P

Gość gość
A prezerwatywa i pilnowanie dni płodnych?

Gość gość
Właśnie, skoro ciąża to dla ciebie zagrożenie życia, to najlepszym rozwiązaniem jest powiązanie jajowodów, wtedy najskuteczniej ochronisz samą siebie.

Gość gość
wieczna kochanka a ty sobie podwiązałaś już jajowody? :D:D

Nom. Facet ma prawo normalnie się rozmnażać - skąd wiesz, że za rok, dwa czy pięć nie odejdzie do innej? Dlatego Ty podwiąż sobie jajowody - raz, że gwarancja, że nie zajdziesz, a dwa - facet nadal będzie się czuł mężczyzną. Ja sobie nic nie podwiązuje, bo chcę kiedyś zajść w ciążę, choć może to być w moim przypadku trudne.

Gość gość
Ja chce mieć dzieci,ale nie mogę mieć ich naturalnie.Zawsze możliwa jest adopcja.A odpowiedzialny facet który nie ma gdzieś zdrowia swojej partnerki powinien przemyśleć taką decyzję.Podwiązanie jajowodów jest o wiele bardziej skomplikowane niż wazektomia. P.S To pytanie było do facetów

Gość gość
Podwiązanie jajowodów jest o wiele bardziej skomplikowane niż wazektomia x Już nie przesadzaj, to ty nie możesz mieć dzieci i nie możesz mieć ich drogą naturalną, więc mały zabieg nie zrobi ci już żadnej różnicy, ty nic na tym nie stracisz. Facet musiałby być głupi żeby uwierzyć w dozgonną miłość kobiety, wy kochacie teraz, a za jakiś czas wam przechodzi, więc pozbawienie się możliwości posiadania potomstwa byłoby idiotyzmem.

Gość gość
Jesli ludzie sie naprawde kochaja to kobieta ktora naprawde kocha podwiaze sobie jajowody a nie bedzie narazac partnera. Tak sie postepuje jesli sie kocha partnera

Gość gość
A słyszałaś o gumkach? Ja nie chcę mieć dzieci, hormonów brać nie zamierzam bo są szkodliwe i mają sporo skutków ubocznych (rak piersi, guz wątroby, zakrzepica, udar mózgu, żylaki i wiele innych), spiralki nie chcę bo to jednak obce ciało w macicy i też sporo skutków ubocznych, dlatego używam tylko prezerwatyw. Jak się je dobrze stosuje to jest bardzo małe ryzyko ciąży. Aha i nigdy bym nie kazała facetowi poddać się wazektomii bo to jednak poważny zabieg chirurgiczny, też ma skutki uboczne, poza tym jaką mam pewność że kiedyś się rozstaniemy i on zwiąże się z inną kobietą i z nią będzie chciał mieć dziecko? Dlatego ja uważam że najzdrowsze są gumki, a do gumek mozna jeszcze dodatkowo stosować metody naturalne i wtedy mała szansa na ciążę.

Gość gość
A na te zagraniczna surrogatorke to pojdziesz obciagac facetom na dworcu zeby zarobic czy tez partnera wyslesz zeby z********al?