Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zupa grzybowa dla 9miesiecznego dziecka??? moge dac czy nie bardzo???

Polecane posty

Gość gość

od kiedy wy dawalyscie sowim dzieicom, grzyby?? dodam ze sa sprawdzone, moj tata je zbieral dzis rano

Gość gość123323
Nie daje dziecku grzybów, Tobie też radze robić tak samo. Grzyby są cieżkostrawne, można je dawać dzieciom od 12 roku życia.

Gość gość
Zwariowalas ? Ja nawet 10-latkowi bym nie dala !!!! Jakas nieogarniets jestes,czy jak ??? Tyle sie o tym mowi....i co ? Myslisz,ze tym dzieciom,co tyle wycierpialy przez glupote doroslych,ktos dawal specjalnie trujace ?! Tez byli pewni,ze dobre !!!

Gość gość
nie naskakujcie tak na mnie przeciez glupia nie jestem widizalam w tv co sie dzeje ale to sda grzyby sprawdzone moj tata zbiera od kilkudziesieciu lat i jeszcze sie nikt niez zatrul nie popadajmy w paranoje

Grzyby są bardzo ciężkostrawne, nie można podawać ich dzieciom.

Gość gość
nawet jeśli są sprawdzone to są mega ciężkostrawne i gdzieś do 10 lat się nie daje dzieciom grzybów :///

Gość gość
ale dlaczego jesli sa dobre???

Gość gość
Ja jakoś będąc dzieckiem jadłam np pierogi z kapustą i grzybami. Moje rodzeństwo też. Żyjemy i mamy się dobrze.

Gość Greacea
1.grzyby są ciężko strawne 2.można się zatruć 3.nie mają witamin Więc po co? Rozumiem jeszcze pieczarki jeśli ktoś lubi... Kiedyś ludzie zbierali grzyby bo nie mieli co jeść, a nawet jak mieli to było to cały czas to samo więc chcieli sobie trochę urozmaicić. A teraz to tylko niemądra i szkodliwa tradycja. A tak w ogóle to ludzie w tedy dużo bardziej znali się na ziołach, grzybach i innych.

Gość gość
no wlasnie ja tez jadlam jak bylam mala. moja mama mnie namawia zeby mu dac ta zupe mowi ze kiedys nikt nie wydziwial i grzyby sie jadlo i nic nikomu nie bylo a teraz wariuja.

Gość gość
Bede naskakiwac,bo twoja glupota jest nieograniczona !!!! Jeszcze raz zapytam,czy uwazasz,ze tym dzieciom,ktore musialy miec przeszczep watroby i tyle bolu wycierpialy,ktos podal specjalnie trujace grzyby ?! Nie,tylko byli glupi,tak samo,jak ty i swiecie przekonani o swojej nieomylnosci bo w koncu tyle lat zbierali,jedli i zyja ! Jestes glupia i nieodpowiedzialna ! Tyle ci powiem,a zrobisz,jak zechcesz !

Gość gość
o matko ale my juz jedlismy ta zupe wszyscy i nam nic nie bylo wiec prosze nie przesadzaj

Gość gość
Autorko jak chcesz to daj, ale naprawde grzyby są cieżkostrawne, Twoje dziecko dopiero od 5 mies zjada coś innego poza mlekiem, a Ty chcesz serwować mu grzyby??

Gość gość
no to po cholerę zadajesz pytanie na forum skoro wszyscy ci odradzają a ty i tak za namową mamusi nakarmisz dziecko, sorry, niemowlaka. Bo jest różnica między 5-latkiem jedzącym pierogi z grzybami, a dziesięciomiesięczniakiem, którego żołądek dopiero przyzwyczaja się do nowych pokarmów. Ale co tam, załatw swojemu dziecku w najlepszym wypadku kolkę, niestrawność i bóle brzucha

Gość gość
przeciez nie mowie ze od razu ma pic szklanke tej wodki aby tyle co zamoczy usta w smoczku i to jest racja ze lepiej po tym spi

Gość gość
To skoro już i tak wiesz, że mu dasz to zrób to. Ale potem się nie dziw, jak dziecko będzie Ci pól nocy płakało, bo brzuszek go będzie bolal.

Gość gość
no niezłe maniery na tym forum sa. I pomyśleć, że to MATKI się w taki sposób wyrażają. A później, że uczniowie nauczycielowi kosz ze śmieciami na głowę wsadzają

Gość Arielkaaaaaaaaaaaaa
Córka ma 4 lata i nie daje zadnych grzybów . Moj ojciec i brat czesto zbierają ale dzieciom w rodzinie nikt nie daje . Nie ma co ryzykować.

Gość gość
Ale,ze jak sie wyrazaja ? Na glupote,nie moze byc innej reakcji !

Gość gość
sama jestes glupia

Gość gość
to twoje dziecko, więc jeśli chcesz je zabić, albo załatwić wątrobę i ma chorować całe życie przez wlasną niefrasobliwość, to dawaj te grzyby. Waśniewska inny sposób na pozbycie się dziecka znalazła. Ty wolisz dać grzyby. Twoja wola... A twoja matka ma sklerozę, bo ja stara już jestem, ale od zawsze dzieciom do 5-6 lat grzybów się NIE DAWAŁO. A ty niemowlaka chcesz karmić???

Gość gość
Tak,jestem glupia,bo nie daje dzieciom grzybow....i wiesz,co...juz wole byc glupia

Gość gość
Z wypowiedzi autorki wynika, że nie przyjmuje żadnych racjonalnych uwag. Może karmić swoje małe dziecko czym tylko chce, ale czy warto ryzykować ? Uważam, że szkoda zdrowia dziecka.

Gość gość
trzeba byc naprawde uposledzonym zeby nie umiec zebrac glupiego borowika:D Grzybami truja sie ci ktorzy zbieraja mniej znane i myla je z trujacymi, ale nikt kto zna sie na grzybach i nazbiera borowiki, kurki nie otruje sie. I kto powiedzial ze grzyby sa niezdrowe? Sa ciezko strawne ale sa zdrowsze od np. pieczarek i waszego naspzikowanego hormonami kurczaka sklepowego:P A co do tematu to na grzyby za wczesnie dla tak malego dziecka, moze sprobuj autorko podac dziecku ta zaupe za kilka lat

Gość gość
Mojej babci sasiad,grzybiarz z dziada pradziada....zatrul sie i zmarl po potrawce z grzybow....Za chwile takie pomylki zbiora swoje zniwo....tylko dzieci cierpiacych zal,bo to cierpienie funduja im dorosli....wiec moze warto sie zastanowic nad sensem podawania grzybow dzieciom...

Gość gość
ale po co ? ja sie pytam po co chcesz podawać ta zupę?grzyby nie maja żadnych wartości? kobieto je*nij sie w łeb i zapytaj teraz sama siebie po co?

Gość gość
jeśli tak bardzo nie chce ci się ugotować innej zupki dziecku to idź lepiej słoiczek kup. może i grzyby są pewne ale nigdy nie wiesz jak żołądek dziecka zareaguje na grzyby. 9-miesięcy to zdecydowanie za wcześnie

Gość gość
mój synek gdy skończył rok jadł już pieczarki, a inne grzyby gdy skończył 5 lat. nigdy nic mu po tym nie było

Gość gość
o ja pie.............