Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anetkaaaa83

Walizki Roncato opinie

Polecane posty

Gość karolina3456
o takiej Ci nie napisze, bo nie mam. mam za to 10 lat materialowa, srednia (bagaz podreczny - do kabiny. uzywana bez oszczedzania. nic sie nie dzieje. nawet material sie nie zniszczyl (nie wyblakl, nie starl) tlko od spodu takm gdzie zahaczyla o kraweznik itp. sa przetarcia. zamki +kółka+ raczka nic nie wymienialam - wszystko jest super. pozatym firma ma serwis jakby cos bylo nie tak. ja polecam. wybierasz mala wiec niek nie bedzie nia rzucal przy rozladunku, powinno byc git ;)

Gość gość
Tak! ja też potwierdzam, a w tym ich www.esklep-roncato.pl jest duży wybór, warto zajrzeć :)

Gość gość
Do wszystkich zadowolonych z firmy Roncato..,czytaliscie warunki pieknej 10letniej gwaranci,mialem przyjemnosc skladac reklamacje tel.pierwszy raz dwa lata temu..kolko odpadlo.Typ walizki Cod art.50051033,ORD.OPOO11OO900317,pan byl nawet mily poinformowal mnie ze walizka musi byc wyslana kurierem do serwisu ktory oceni uszkodzenie,ze to czas i wogole..,cena kolka 60zl.Duzo latam,nawet bardzo duzo postanowilem z braku czasu bo nastepny wylot zblizal sie szybko zamowic to kolko i wymienic samemu mimo mozliwosci skorzystania z gwaranci..tak mi sie wydawalo.Wreszcie paczka przyszla...za pobraniem plus koszt przesylki,kolko bylo w innym kolorze. Wczoraj zdecydowalem sie na reklamacje drugi raz,guma na moich kolkach byla strasznie wytarta,co wprawialo walizke w wibracje i straszny halas,raczka pekla,zatrzask zamykajacy naderwal sie,te elementy po prostu sie zurzyly.Pan z serwisu jak zwykle nie odbieral,po paru godzinach oddzwonil,standart rozmowa...uslyszalem prosze zrobic zdjecia i wyslac .Po powrocie do domu zgodnie z umowa zrobilem zdjecia i wyslalem,bylo pozno b.pozno kolo12w nocy i czekalem,czekalem nikt nie zadzwonil.Zadzwonilem ja po poludniu nr tel.600289700,jak zwykle pan nie odebral.Minelo troche i pyta w jakiej ja sprawie,odpowiadam ze bylismy umowieni i czekalem na telefon w sprawie reklamaci,nie wiedzial o co chodzi,zdjecia wyslane zaczal ogladac w chwili naszej rozmowy,patrzac na typ walizki powiedzial da sie to zrobic,..,uslyszalem zamowienie gotowe...wszystko razem bedzie kosztowac 170zl plus koszta przesylki.Spytalem czy to zart,a jednak nie,wszystko odplatnie a ta gwarancje 10letnia mozemy splukac w WC,poniewaz dotyczy tylko korpusu.Ogolnie beznadziejny serwis,facet ktory tam pracuje nr.tel u gory tekstu, jest po prostu chamski i arogancki,jakosc uzywanych materjalow do produkci elementow zastepczych jest bardzo kiepska,kolko ktore wymienilem na swoj koszt wczesniej wytrzymalo nie cale dwa lata. Pytajcie o serwis i co on gwarantuje.Ogolnie nie polecam,przestrzegam wszystkich aby nie mieli takich problemow jak ja. NIGDY WIECEJ NIE KUPIE RZADNYCH WYROBOW RONCATO..pozdrawiam pana z serwisu. Rafal Piwowarski

Gość gość
Ja mam jakieś tanie walizki z allinside.pl i nie narzekam ;)Ale oczywiście zależy co kto woli ;) Te moje były tanie, a bardzo dobrze się trzymają, można dużo w nie zmieścić. Były ze mną w wielu miejscach i nigdy nie miałam żadnych problemów żeby coś w nie zmieścić ;)

Gość martyna wojechowska
ja polecam walizki puccini, mam 3 różnej wielkości, można o ich poczytać tu http://walizki-kabinowe.pl/

Gość dudek_a
Mam 3 walizki Roncato - dużą i średnią z serii UNO SL i kabinówkę serii Light (razem zapłaciłem ok. 3000, 2014 rok). Nigdy mnie nie zawiodły. Raz miałem problem z dużą walizką - z własnej winy. Znosiłem ją ze schodów za wysuwaną rączkę i się uszkodziła. Wysłałem do serwisu - pan stwierdził, że to uszkodzenie nie powinno podlegać gwarancji, ale mi to naprawi. Co też zrobił - zapłaciłem tylko za przesyłkę. Szczerze polecem wszystkim te walizki. Są ciche, lekkie, zamiast psujących się zamków mają wygodne klamry.