Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu

Polecane posty

Gość gość

Byłam związana z facetem z dzieckiem. Dzis już nie jesteśmy razem ale jego dziecko codziennie o mnie pyta. On zupełnie nie wie co powiedzieć bo dziecko zaczyna być coraz bardziej zaniepokojone. Dziecko ma 6 lat.Dziecko wychowuje matka, do ojca przyjeżdża raz na 2 tygodnie.Jak wytłumaczyć dziecku że ja znikam z ich życia?

Gość gość
cięzka sytuacja

Gość gość
Dziecko przyjeżdza raz na dwa tygodnie do ojca a pyta o ciebie codziennnie.Dziwna sprawa.KOGO??? swoją matkę???? chyba żartujesz,pomyśl zanim znowu coś napiszesz.

Gość gość
tak pyta przez telefon, co w tym dziwnego? poza tym ojciec jego widuje się z nim tez w tygodniu a do nas przyjeżdżał raz na 2 tygodnie

Gość gość
to że z ojcem zerwałaś to nie znaczy że i z dzieckiem dziecko się do ciebie przyzwyczaiło może w pewien sposób i kocha może czasem do niego zadzwoń zabierz na lody itd. jak będzie starsze to samo od ciebie się otrzepie

Gość gość
No ale to oznacza że póki co będę musiała się tez spotykać z jego ojcem. Rozstaliśmy się w zgodzie w sumie nie ma problemu ale boję się żeby nie robić nikomu nadzieji.

Gość gość
Najpierw to kup słownik ortograficzny. 2/10

Gość gość
facet cie porzucił jak szmatę bo się tobą znudził, a ty się przejmujesz jego dzieciorem? jesteś zbyt sentymentalna, olej to kobito.

Gość gość
zaprzyjaźnij się z matką dziecka i będziesz mogła widywać się z nim ale unikniesz spotkań z byłym

Gość gość
czy ktoś mi tu doradzi jak rozwiązać tą sprawę?

Gość gość
I to ja odeszłam nie on, ale co to ma za znaczenie? Rozstaliśmy się w zgodzie , tylko co zrobić z małym człowiekiem który przywiązał się do mnie?Jak mu to wytłuamczyć?A może widywać się od czasu do czasu i mówić że nie mam już tyle czasu jak kiedyś bo np. mam taka pracę? Sama nie wiem co zrobić.

Gość gość
Nie wiem czy dobrze powiedzieć wprost takiemu maluchowi "już nie jesteśmy razem", czy może widywać się od czasu do czasu i powoli się wycofywać.