Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a po powrocie z zagranicy

Polecane posty

Gość gość

-brak kontaktów towarzyskich - utrata, rozluźnienie starych znajomości - "przetasowania" w rolach rodzinnych - uwaga, tata "marynarz" nie wraca tylko na 3 dni - reorganizacja zycia rodzinnego -inni maja prace, sukces, rodziny - ja mam funty bez calej reszty -trzeba zorientować się jakie czekają nas formalności -wypadamy z obiegu na rynku pracy -życie i utrzymanie w Polsce jest dzis droższe niż się spodziewalismy

Gość gość
No ja mam podobnie byłam 3 lata w uk zajęta głównie praca i oszczędzaniem i przez te 3 lata okazało się ze moje koleżanki są już po ślubie po studiach i wiodą całkiem ogarnięte życie a ja samotna z funta mi na koncie nie wiem co robić ze sobą 3 lata zmarnował am na prace w uk z której oprócz kasy nie mam nic ... :/ ani znajomych lepszych, samotna, bez pomysłu co dalej :/

Gość gość
Czy w takim razie warto wracać? Czemu wróciliście?

Gość gość
Tęsknota. ..

Gość gość
A macie tak, że po powrocie do swojej miejscowości nie czujeci sie jak u siebie?Że czujecie sie obco, że to już nie jest wasze miejsce, asze miasto?Ja tak mam, a co najgorsze o za granicą też nie czuję się jak u siebie. W efekcie nigdzie nie jestem u siebie.

Gość gość
Tez się czuje jakbym nie był u siebie. Nigdzie nie czuje się jak w domu.

Gość gość
dziewczyny przeciez na pewno znacie biegle angielski, ja tu bylam krótko (zamierzam wracać chyba jeszcze w tym miesiącu) więc mój to jet Kali jesc kali pic, ale wy nie! więc moze poszukajcie pracy, wam jest łatwiej z biegłym językiem niż mi, a jak juz bedzie jakas w miare stabilna to odlozone pieniazki na zakup kawalerki? w razie czego wesprzec się kredytem, znajomi, spokojnie, pomalu, nie utrzymywalyscie z nimi kontaktu pzez te lata?