Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paznokcie hybrydowe

Polecane posty

Gość gość

Witam, niedawno zaczęłam swoją przygodę z malowaniem paznokci lakierami hybrydowymi, zakupiłam bazę i top z firmy Cosmetic Zone oraz lakier z Mollon. Prawidłowo wykonałam zabieg na paznokciach mojej mamy, jednak lakier zszedł jej na czubkach trzech paznokci prawej ręki. Czy przy pracy w sklepie (dźwiganie ciężarów, dotykanie monet, ciągłe moczenie rąk) jest to normalne?

Gość gość
Dodam jeszcze, że zeszły już na drugi dzień.

Gość gość
Nie to nie jest normalne. Źle polozylas lakier.

Gość gość
A jak prawidłowo go nakładać? Oczyściłam płytkę, położyłam cienką warstwę bazy, lakieru i topu (wszystko po kolei utwardzając 2 minuty, a top 4) i znów oczyściłam. Nie zapominałam równiez o brzegach paznokcia.

Gość gość
Nie pomogę Ci w tym co źle zrobiłaś. Ja sama hybrydy nigdy nie kladlam ale wielkorotnie robilam w salonie na stopach i na rękach. Lakier raz mi odpadl z paznokcia na stopie jak kopnelam się o stół. Na stopach ponad miesiąc mialam nie tkniety, u rąk ponad dwa tygodnie bylo ok. Zdejmowalam ze względu na odrosty, pozatym wygladal jak swiezo polozony bez odpryskow. Poszukaj info na forach poswieconych stylizacji paznokci.

Gość gość
Wierz mi, szukałam. Ale dziękuję :)

Może być, że był źle położony i odprysł, a może praca jest zbyt ciężka i hybryda zwyczajnie nie wytrzymuje (sama ze dwa razy obiłam sobie hybrydę, po prostu wygięła mi się płytka paznokcia i lakier strzelił, chociaż nigdy na drugi dzień, zawsze po dłuższym czasie). Spróbuj następnym razem dłużej trzymać w lampie może... jestem laikiem, moja przyjaciółka jest wykształcona w tym kierunku i podłapałam od niej trochę ;P

Gość gość
Spróbuj dobrze odtłuścić płytkę paznokcia i ją zmatowić. Jeśli to nie pomaga to warto użyć primera. Zwiększa przyczepność lakieru. Ten z Makear bezkwasowy jest super