Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy istnieje jakiś skuteczny krem ZAPOBIEGAJĄCY pojawianiu sie zmarszczek dla mł

Polecane posty

Gość gość

takiej 25 letniej z gładka skórą ? Może jest ktoś kto stosuje od wielu lat i nie pojawiły się u niego zmarszczki? + poszukuję mega skutecznego balsamu do ciala lub olejku z bomba witaminową w składzie która zapewni mojej skórze 24h nawodnienie i uchroni przed procesem starzenia..Z góry dziękuję za wszystkie rady

Gość gość
Czy istnieje krem, który zawiera wszystkie potrzebne dla skóry substancje (witamina C, retinol, kwas hialuronowy, kolagen, peptydy,Kwas glikolowy lub mlekowy (AHA),Kwas salicylowy (BHA),Witamina E,Niacynamid)? Osobiscie nigdy nie widzialam żeby krem w swoim składzie zawierał nawet kilka z tych substancji na raz,dlaczego tak jest czy obecność jednej z nich ma zły wpływ na wchłanianie drugiej lub coś w tym stylu? Jeśli nie to w takim razie czy nie można zlecić zrobienie dla siebie kosmetyku zawierającego wszystkie te witaminy i ważne substancje?? usmiech.gif

Gość gość
No niestety moja droga ...gdyby były takie kremy milionerzy umierali by gładziutcy ...Ja mam po 40 ale skórę w bardzo dobrym stanie bo : 1, NIGDY nie kładę się spać z resztkami makijażu na twarzy 2, Używam kremów z średniej półki ( często Polskich) ale systematycznie 3, Lubię pilingi ( ale nie za często ) ,maseczki ,olej arganowy na noc ( ale wtedy najbardziej cieszy się moja poduszka ) 4, Lubię maślanki,kefiry,jogurty 5, Babcia wyglądała bardzo młodo ,mama ma 73 lata też wygląda super ..więc to chyba genetyka ...ale genetyce można pomóc i ...NAWILŻAĆ ....

Gość gość
nie ma jakby był te gwiazdunie telewizyjne nie latałyby na botoksy i inne pierdoły za wielgą kasę:P.

Gość gość
Ale i nie chodzi o zlikwidowanie już istniejacych itd (zwróc uwagę że te wszystkie gwiazdunie mają często ostry makijaż itd, więc dodatkowo sami sie postarzają!) tylko o opóżnienie ich powstawanie, ja poprostu chcę dostarczać mojej skórze tego czego ona potrzebuje! Jak zarszczki sie pojawią to ok ale ja będę wiedziala że ZROBIŁAM wszystko żeby moja skóra dostawala to czego powinna...Przeciez te substancje + witainy nie sa drogie (przynajmniej tak i się wydaje) skoro są w składzie kremów tyle że osobno?

Gość gość
Chcialabym przeczytac opinię Pani kosmetolog/dermatolog lub obeznanej w temacie osoby, która "wie co mówi"... na temat tego jak dbać o skórę np. raz w tygodni "to" , codziennie "to", rano "to" + co jeść i kiedy (być moze pora dnia a znaczenie jeśli chodzi o przyswajenie) lub z czym, oraz domowe zabiegi np.sauna,jakiż asać specjalnym urządzeniem lub dłońmi,okłady specjalne - kiedy i jak często. Chcialabym napisac sobie taki grafik co i kiedy powinna robić żeby systematycznie dbac o swoją skórę,proszę Was baardzo mocno. Mam 19 lat tak naprawdę, moze istenieje jakieś badanie skóry żeby dowiedziec się jakie ma ubytki i czego potrzebuje moja skóra najbaradziej a czego trochę mniej. Jestem zielona pozdrawiam :)

Gość gość
up, proszę

Gość gość
czekam na poradę!

Gość myszka mini
prędzej czy później się jakieś pojawią. Lepiej skorzystaj z beepure. Może wszystkich nie wyeliminujesz bo to nie możliwe. Skóra się starzeje i będzie starzeć, ale zmniejszają ich widoczność.