Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćććć

imię dla dziwczynki

Polecane posty

Gość gośćććć

Witam. Niedługo zostanę mamą i już chyba najwyższy czas podjąć decyzję co do imienia dla naszej córeczki. Bardzo spodobało mi się imię Anastazja co wy o tym myślicie? Rodzina nastawiona jest strasznie do tego imienia- nie podoba się (krzywda dla dziecka) dlatego zaczęłam stopniowo wątpić. Jeżeli nie Anastazja to pewnie będzie Zuzanna. Pomóżcie;) Czy naprawdę imię jest takie brzydkie?

Gość gość
Mi sie Anastazja bardzo podoba. Nie jest jakieś wydumane a raczej rzadko spotykane. Mojego dziecka imie tez sie nie podobalo rodzinie ale postawilismy na swoim. Teraz nikt sobie nie wyobraza zeby synek nazywal sie inaczej. Zuzia jest teraz bardzo popularna i bez sensu zeby twoja corka była w klasie jedna z kilku.

Gość kucykpony
Dla mnie brzydkie. Właściwie to oba, które wymieniłaś wg. mnie kiepskie.

Gość gość
Nie tyle brzydkie co mi sie kojarzy radziecko:-) Dodatkowo z panią lekkich obyczajow. Jesli masz jakies inne imie a zanadrzu to wybierz inne.

Gość gość
moja mama nazywa sie Leokadia, ja Liliana i moje imie zawsze bardzo sie podobalo innym, a nawet wiele ulatwialo.... bylam tez jedna w szkole podstawowej i w liceum. podobno teraz jest duzo malych Lili :)wtedy to byla rzadkosc. obecnie mieszkam za granica, mam 32 lata i tu tez to imie ulatwia sprawe :) wlasnie jestem w ciazy i mialam miec coreczke Livie ale.... bedzie chlopczyk i imienia nie mam :( Moze wy cos doradzicie ? :)

Gość gość
Anastazja ładnie. Z Zuzią daj sobie spokój bo oklepane

Gość gość
Anastazja to piękne imię i dla mojej drugiej córci na pewno wezmę go pod uwagę. Podoba mi się też skrót Nastka. Daj małej takie imię bo rodzina wcześniej czy później się przyzwyczai a Ty nie będziesz żałować :D

Gość gość
to ja gosc z 16.01 nie sluchaj gadania ze krzy2wda dla dziecka.. ja tego nie moge czytac. Anastazja, Ana, Nastka. Tak wolaja na moja sasiadke :) imie dla mnie obojetne ale skrzywdzona na bank to ona nie jest :D heheh, co za glupota .

Gość gość
beznadziejne imie

Imię nie jest brzydkie ani krzywdzące. Ja bym osobiście tak dziecka nie nazwała, bo kojarzy mi się z tym badziewiem "50 shades of grey".

Gość gość
Moja ma na imię Alicja. Chciałam Nadia i rodzinka zaczęła mowić, że to takie ruskie. Ale ich zdanie miałam akurat w nosie :P Alicja to taki wspólny kompromis mój i męża. A znowu znajoma chciała Dawid to mowili, że jak żyd jakiś... no litości haha jakby mi tak powiedzieli to chyba na złość tamtym bym tak dziecko nazwała :P Anastazja całkiem ladnie