Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktos z was czekal z seksem do slubu?

Polecane posty

Gość gość

Ale nie chodzi o mlode malzenstwa, jak kto ma 20 lat to jeszcze ze jeszcze idzie wytrzymac. Ale tak po 25 roku? Chodzi o przypadek gdy oboje czeka.

Gość gość
ja chcialam czekac i tak dobieglam 30tki bo żaden ex sie ze mna i tak żenic nie chcial... W koncu dalam sobie spokoj bo bym chyba do 50tki musiala czekac, tylko pytanie kto pojdzie do lozka z 50latką? Teraz takie czasy, że faceci nie chcą się żenic wiec nie ma sensu czekanie z seksem do slubu. Poza tym i tak nikt nie doceni twojego dziewictwa, i tak sie tobą mąż po slubie znudzi i po 15 latach cie bedzie zdradzal z mlodszą kochanką i bedzie mial w doopie to że oddalas sie dopiero po slubie, wiec daj sobie spokoj z czekaniem bo nie warto. Co nie znaczy tez że masz spac z kim popadnie. Co innego 100 lat temu gdy faceci chcieli się żenic, szybko kupowali pierscionek, wtedy mozna bylo sobie czekac, ale w tych czasach to chyba nie ma sensu. Bylam z chlopakiem 3 lata bez seksu a i tak mi sie nie oswiadczyl.

Gość idę na balet do teatru
mnie mój facet za bardzo kręcił bym czekała, z resztą za bezsens to uważałam i miałam z nim swój pierwszy raz po 2 msc związku. ślub będzie za rok, no ale ja też przed 25 r.ż. jestem :P

Gość gość
przykro mi, ze na takich globow trafialas:( ale juz tak jest, ze Ci ktorzy robia co chca najlepiej na tym wychodza

Gość gość
tak sie tobą mąż po slubie znudzi i po 15 latach cie będzie zdradzał z mlodszą kochanką bzdura totalna ODSETEK ROZWODÓW W RELACJI DO RELIGIJNOŚCI MAŁŻEŃSTW 50 proc. - związki cywilne małżeństw całkowicie obojętnych religijnie 33 proc. - związki sakramentalne nie praktykujące 2 proc. - związki sakramentalne, w których małżonkowie razem uczestniczą co niedziela w Eucharystii 0,07 proc. (1/1429) -związki sakramentalne, w których małżonkowie razem uczestniczą co niedziela w Eucharystii i codziennie modlą się wspólnie

Gość gość
Ja już pierwszy raz mam za sobą ale byłam młoda (około 20 lat) i nie bardzo religijna. Teraz przemyślałam to sobie i po kilku nieudanych związkach stwierdziłam, że będę czekać aż do ślubu. Żałuję, że nie czekałam bo już pewnie bym miała męża i dzieci a tak w wieku 28 lat wciąż tego nie mam. Wiem, że wartości moralne dzisiejszego świata są w opłakanym stanie i każdy sypia z każdym bez żadnych skrupułów ale choćbym miała się nie doczekać małżeństwa seksu przed ślubem uprawiać nie będę. I zanim ktoś zacznie mi dogadywać powiem tylko że miałam już dwie propozycje małżeństwa ale nie pasowali do mnie więc na siłę też nie ma co. Chciałabym poznać kogoś na dobre i na złe a nie tylko do łóżka. I choć pragnienie zaspokojenia potrzeb jest czasami bardzo wysokie to nie jestem zwierzęciem żeby lecieć i je zaspokajać.

Gość gość
lol dziwi sie ze chłop sie nie oswiadczył jak trzy lata musiał walic gruche. pomyslał se pewnie,,,, dymam taka zone co bedzie dawac raz na 5 lat.

Gość gość
Ja tez watpie, ze warto, bo jak spotkam faceta, ktory sam nie czeka(o wiele wieksze prawdopodobienstwo) to Ja bede cierpiec, ze on mial inne. A czekac az sie znajdzie prawiczka, to czasem bym sie do smierci nie doczekala. Nie dziekuje:)

Gość gość
ihttp://www.rcs.org.pl/ Czym jest Ruch Czystych Serc ihttps://www.youtube.com/watch?v=-PGfpZITOJw Ania Golędzinowska to nawrócona modelka. Postanowiła dla Jezusa porzucić karierę modelki i głosić światu świadectwo o czystości przedmałżeńskiej. Można jej było posłuchać w wielu miejscach w Polsce, w kościołach i na spotkaniach modlitewnych.