Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Margot25

Buty do biegania dla kobiet

Polecane posty

Hej dziewczyny, w tym sezonie postanowiłam wziąć się za siebie i zacząć biegać, cel: idealna sylwetka na sylwestra. Nie chcę sobie na starcie połamać nóg stąd moje pytanie o buty do biegania dla kobiet. Macie swoje typy? Co jest ważne jeżeli chodzi o buty do biegania?

No i to jest podstawowy błąd Vivienka :) Buty do biegania dla kobiet powinny być lekkie i mieć przewiewną cholewkę, a podeszwa odpowiednio amortyzować stopę. No i pamiętaj o odpowiedniej rozgrzewce, bo kolana przeciążysz!

Gość gość
idź do dekathlonu i poproś konsultanta o pomoc, coś ci dobiorą. ja pierwsze buty do biegania kupiłam adidasa, świetnie ise w nich biegało, ale nie wiedziałam o tym, ze trzeba kupować 1-1,5 rozmiaru większe i po pewnym czasei uciskały mnie w palce. potem kupiłam za 50zł jakies dekathlonowe, super leciutkie, przewiewne ale niestety siatka ise porwała. a teraz mam asics i sa mega, super amortyzuja, są lekkie i przewiewne.

Gość gość
kup se jakies nike albo trekingowe i bedzie git

Gość gość
Szczególnie jeżeli biegasz na powietrzu buty do biegania są niezbędne. Przetestowałam już kilka modeli i ze swojej strony mogę polecić NIKE Free Run Lub TR :)

Gość gość
Ja mam Asics i naprawde polecam - tylko oczywiście trzeba sobie dobrać odpowiedni model do stopy, sposobu biegania itp. Powinni z tym pomóc w sklepach sportowych.

Gość Mimi99
No i pamiętaj żeby sprawdzić jaki masz rodzaj stopy (supinujący albo neutralny) ;) To ważne przy doborze butów do biegania

Gość Daalia2
Z tej strony fitnesstrening mogę polecić ASICS. Rewelacyjne buty do biegania :)

Gość Olkka
A Nike Free Run?

Gość gość
W Lidlu będą teraz buty do biegania, kiedyś kupiłem męskie i sobie chwalę tylko teraz będą chyba takie do biegania po trudnym terenie

Gość Tomajna
Nike Free Run są mega! W ogóle jakość biegania w profesjonalnych butach zmienia się diametralnie :)

Gość Kajcz
Buty z Lidla do biegania rozwalają się w trybie ekspresowym, lepiej zainwestować raz a porządnie.

Gość xBebexXd
Zgadzam się z Kajcz. Co z tego, że tanie jak poszła mi podeszwa po miesiącu????

Gość Ulenkqa
Ja poszukuję butów do biegania po asfalcie, bardzo stabilnych... macie swoje typy??

Gość gościówaaa
Nike Lunarglide są bardzo stabilne i prześwietnie amortyzują! A kilka par innych butów już sprawdziłam.

Gość gość
a ja mam marionex.pl/product-pol-8716-Buty-Salomon-XR-Crossmax-Neutral-CS-W-sportowe-do-biegania-damskie.html, widzę że na marionex chętnie kupują ludzie :)