Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Iść na dwa kierunki studiów doradźcie!

Polecane posty

Gość gość

Dostałam się na kierunek inżynierski na dobrej uczelni oraz na inny, prosty, o średnim poziomie ponoć (ekonomia, ale nie na uniwerku ekonomicznym - na ekonomiczny nie zdawałam koniecznych rozszerzeń niestety więc nawet nie startowałam.. ale myślałam żeby na mgr iść na nią na lepszy uniwerek). Zastanawiam się, czy nie iść na 2 kierunki.. tym bardziej, że na serio lubię ekonomię (interesuję się nią od jakiegoś czasu) no i są wysokie stypendia na tym drugim kierunku, może bym coś powalczyła, o ile kierunek inżynierski mnie nie wykończy :). Wiem od laski z tamtej uczelni, że spokojnie wiele osób łączy ten kierunek z innymi i wykładowcy nie robią problemów. Zresztą wiadomo, że w każdej chwili mogę z któregoś zrezygnować. Jak myślicie, co zrobić?

Gość gość
Tj tą ekonomię łączą z innymi kierunkami

Gość gość
A papiery na ten inżynierski złożyłam już w lipcu, dostałam się w pierwszym rzucie, natomiast na ekonomię składam teraz z dodatkowej rekrutacji (bo w pierwszej nie startowalam)

Gość gość
Może najpierw spróbuj z tym technicznym i sprawdź jak ciągniesz, a za rok idź na ekonomię? Ale z drugiej strony nie zaszkodzi spróbować ciągnąć obu, jedna moja znajoma tak zaczęła i po prostu zrezygnowała już po 2 tygodniach z kierunku bardziej humanistycznego na rzecz inżynierskiego, bo miałam kłopot chociażby z nakładaniem się na siebie zajęć, a nie zawsze da się przesunąć czy odbyć w innym terminie. Nie dość że trzeba się więcej uczyć to jeszcze się tłumaczyć i załatwiać kwestie z dopasowaniem planów, więc trzeba być twardym :)

Gość gość
Ja chciałabym zobaczyć jak to będzie wyglądać od środka na obu kierunkach i co szczególnie ta uczelnia od ekonomii sobą prezentuje, samej zweryfikować. A poza tym mam zaległości z matmy, fizyki, chemii i boję się że mogę nie dac rady na inżynierskim, choć od dawna robie powtórki. Także jak mowie, do weryfikacji i albo zostane na obu, albo zdecyduję się na jeden.

Gość gość
Idź tylko na inżynierski

Gość gość
ja myślę, że jesteś bardzo ambitną osobą i powalcz o dwa kierunki. Zawsze możesz zrezygnować z ekonomii na rzecz inżynierii.

Gość gość
Nie powtarzaj, na studiach będzie "nowa" matma, chemia i fiza :D

Gość gość
Trochę powtarzam z chemii, fizyki, a trochę patrzę też na materiały z tamtego roku, z matmy macierze, liczy zespolone

Gość gość
Spróbuj obu

Gość gość
ja bym nie szla, na jednym ledwo sobie rade daje, haha :P

Gość gość
Ja myślę że się opłaca :) najwyżej rzucisz któryś kierunek

Gość gość
nie mozna studiowac na pierwszym roku dwoch kierunkow

Gość gość
jak to nie można? oczywiście że można. Teraz juz za darmo. Jedynie kwestia czy będzie coś kolidować, ale wszystko da się załatwić

Gość gość
mozna dwa rownoczesnie, ale drugi od kolejnego semestru. nie mozna studiowac dwoch na pierwszym roku jednoczesnie.

Gość gość
ale nie chodzi tutaj o 2 kierunki na jednej uczelni? bo to są inne uniwerki

Gość gość
ja bym nie radzila

Gość gość
Nie rob tego bledu co ja. Meczylam sie zeby skonczyc 2 fakultety i nic z tego nie mam. Przez chwile mialam cien szansy na normalną prace ale jestem na dnie. To byla niepotrzebna meczarnia.