Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka konsola dla pięciolatki?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym pod choinkę kupić córce jakąś konsolę z grami, ale oczywiście w rozsądnej cenie do góra 200 zł. Możecie mi coś polecić?

Gość gość
kolorowanki jej kup a nie k***a konsole, we lbach sie juz przewraca

Gość gość
Już wyrosła z kolorowanek :)

Gość gość
A po co 5 latce konsola?jak chesz to kup tylko poniej nie placz ze corka nie robi nic innego jak granie

Gość gość
znasz swoje dziecko i stwierdzasz ze potrzebuje konsole?? sorry ale do czego???!! żebys miała wolny czas dla siebie a dzieciak bedzie godzinami grał??

Gość Ania21x2
Cześc, wybieramy się na impreze do naszej koleżanki razem z mężem, planujemy kupić jakaś zabawkę dla jej małego dziecka (około 2-2.5 lat), zastanawiamy się nad wyborem tego modelu http://www.bakusiowo.pl/przyjaciel-na-cale-zycie/ - Co jednak o tym myślicie? Warto się tym zainteresować, czy raczej nie ma to najmniejszego sensu?

Gość gość
i Ty chcesz kupic dziecku taki szajs na którym popsuje wzrok i słuch?? I Ty powiesz ze lepiej znasz swoje dziecko :D

Gość gość
Pięciolatka wyrosła z kolorowanek? dobre sobie :Dpewnie nawet nie potrafi kredki w łapie utrzymać poprawnie dlatego od kolorowanek stroni :D

Gość gość
Mi by nawet do głowy nie przyszłe żeby mojej 6latce kupić takie coś...

Gość gość
Grunt to czytać ze zrozumieniem i odpowiadać na temat. Kafeteryjne kwoki znów w natarciu.

Gość gość
Myslalam ze piszesz o konsolii typu wii, xbox itp. Nie umiem Ci nic powiedziec na temat tej ktora jest w linku. Moj syn ma nintendo 3ds i jestesmy z niej zadowoleni. A teraz do tych co tak przezywaja ze jak to mozna konsole dla pieciolatki, a co Was to obchodzi? Moj syn ma nintendo 3ds, wii i wii u, dodatkowo ja mam psp. Wii kupilismy dla siebie jak syn byl jeszcze maly. Potem zaczal czasami grac w jakies gry. Kilka miesiecy temu kupil sobie wii u za swoje pieniadze z urodzin bo gra ktora chcial nie wyszla na wii. Ma niecale siedem lat. I teraz najsmieszniejsze ze wg niektorych z Was moje dziecko pewnie gra 24/7 a prawda jest taka ze czasami nawet caly miesiac nie gra w ogole. A jak dostanie nowa gre to przez kilka dni gra codziennie po godzinie po czym znowu nie gra przez kilka tygodni. I zebyscie juz napewno mieli na co pluc to dodatkowo ma swojego ipada i tez rzadko sie nim bawi. Ale takie gadzety przydaja sie np w podrozy czy w samolocie jak juz sie dziecko znudzi wszystkim innym.

Gość gość
Moj syn wlasnie potrafi bardzo dobrze trzymac kredke. Ulubione jego zajecia to czytanie ksiazek i pisanie ksiazek do ktorych tez robi ilustracje. Umie pisac, czytac, liczyc, dodawac, odejmowac. Lubi tez zabawki typu samochody ale tez i rower i hulajnoge i plywac lubi itd. Wiec smieszy mnie ta nagonka na autorke ze jak mozna pieciolatce kupic konsole, ze od razu bedzie grala caly czas i uwsteczni sie moze jeszcze. Sama nie jestem za tym zeby dziecko gralo za duzo ale tez nie mam zamiaru zabronic mu raz na dwa tyg zagrac w jakas gre. Moj sie nie rzuca na gry i nie gra potem godzinami bo wie ze to ma i nie jest to dla niego az taka atrakcja. Zdecydowanie woli spotkac sie z kolegami czy pojsc do biblioteki. A zagranie w jakas gre to po prostu dodatkowa rzecz ktora czasem robi, tak samo jak obejrzenie bajki. Dziwie sie ze nie boicie sie miec telewizorow w domu, przeciez jak macie to napewno dziecko oglada caly czas ;)

Gość gość
zacznij lepiej córkę uczyć czytać, pisać i liczyć, a nie kupować konsole. to już lepszy rower lub rolki większy pożytek

Gość GociaAnia
Ja mam dwóch chłopaków i 2 letnią córkę. Mają po 6 lat i też każdy ma swoje Nintendo 3DS XL (Żeby oczek nie męczyli). Dostali je kiedy mieli 4 lata i wcale nie grają całymi dniami. Ja chyba w przeciwności do większości matek wypowiadających się tutaj kontroluję co moje dzieci robią w domu. Przydaje się szczególnie podczas dłuższej jazdy autem. Wolę żeby grali na konsoli niż że by się bili i wariowali.

Gość gość
Dokladnie. Ja tez jak dalej jedziemy to pakuje gry ze soba. I moj tez ma to xxl. Szczerze to ja czesciej gram od syna :D wieczorami czasami gram w luigi :D Napisalam moze chamsko troche o swoim synu i grach i konsolach itd ale po prostu drazni mnie takie zakladanie czegos z gory. Mozna cos miec i wcale nie korzystac z tego codziennie. Ale zauwazylam np ze przychodzi do niego kolega ktory nie ma gier i jedyne co chce robic to grac, a moj go wyciaga na dwor. I sama wiem ze jak kiedys np chcialam pegazusa to jak u kogos bylam to jedyne co chcialam robic to grac. A jak w koncu mialam swojego to sie nagralam, nacieszylam i juz mnie az tak do niego nie ciagnelo po jakims czasie.

Gość autorka od konsoli
Moja córka w wieku 3 lat potrafiła kolorować obrazki bez wyjeżdżania za linie, teraz kolorowanki ją nudzą, potrafi namalować obrazek farbami, ma dużo książek, które były przeczytane po kilkadziesiąt razy, ma bogate słownictwo i jest mądrą dziewczynką. Lubi bawić się klockami, układać puzzle..Ma rower, ma hulajnogę, które ciągle są w użyciu. Na zimowe wieczory chcę jej kupić podręczną konsolkę do grania. Wii, xboxa, psp kupować nie chcę ponieważ są to za drogie rzeczy, a wiem , że corka po pewnym czasie i tak się tą zabawką znudzi i będzie stać/leżeć i się kurzyć i nikt nie będzie tego używać, więc chcę kupić coś tańszego na co mi nie będzie szkoda pieniędzy. Jak przychodzi wiosna to córka i tak ma wszystkie zabawki w głębokim poważaniu bo całe dnie spędza na dworze.