Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki prezent dla pięcioletniej dziewczynki?

Polecane posty

Gość gość

Kończą mi się już pomysły jeśli chodzi o prezenty dla naszej pięcioletniej córki. Mała ma książki z bajkami, różnej maści klocki, lalki, zestaw zabawkowych garnków + zastawę stołową, domek dla lalek, sklepik, pieczątki i ogólnie kilka innych zabawek. Niedawno miała urodziny, na które dostała od nas obrazek na płótnie do pomalowania i kolejną książeczkę. Na Mikołajki dostanie jakiś drobiazg, ale nie wiem co po choinkę. Nie chcemy kupować więcej zabawek bo zainteresowanie nimi trwa krótko, a później stoją i łapią kurz. Książek ma już pełną półkę. Nie mam pomysłu co kupić.

Gość gość
To może coś zupełnie innego? Chrzesna mojej córki wymyśliła sobie...urządzenie zabawowe na plac zabaw za naszym domem, w sensie ogródku. http://www.freekids.pl/ no i okazało się , ze to był strzał w dziesiątkę. Córka bawi się i bawi i bawi...

Gość melassa66
na pewno warto szukać oryginalnych prezentów ktore beda fajną pamiątką na cale zycie :) jak chcesz to zobacz sobie na http://jakiprezent.pl/prezenty/oryginalny masz tutaj fajne podpowiedzi co może jej się sposobać :) jeszcze jednym dobrym motywem jest po prostu zorientowanie się czym sie interesuje czy np rozszpunką czy może jakaś dora czy peppa :)

Gość gość
Puzzle. albo np. zamiast czegoś materialnego jakieś wyjście do teatru na przedstawienie dla dzieci albo w ogóle sama przygotuj o zaplanuj dokładnie taki teatrzyk w domu. żeby coś było pod choinką to podaruj własnoręcznie przygotowany bilet na takie przedstawienie.

Gość Dominikaa_
A czemu nie spróbujecie z grami planszowymi? Strasznie cenie sobie zabawki ogólnorozwojowe i przy pięcioletnim synie już zaczeliśmy wprowadzać planszówki, układanki dostosowane do jego wieku. Często zamawiam od misiedwa mają fajne jakościowo gry i dla mniejszych dzieci elementy są większe.

Gość gość
Ja mogę polecić z doświadczenia lotki na magnes! Za każdym razem jak kupiłam, czy to dla swoich dzieciaków, czy jak gdzieś w gości na urodziny się wybieraliśmy, to każde dziecko zadowolone :) Ja znalazłam te nasze tutaj dobrezabawki.com/wyszukiwarka/lotki,0,1,default,asc,1,0,1000,0,0

Gość gość
Proponuję na razie dać sobie spokój z zabawkami. Moja 5 latka uwielbia serię książek "Nela, mała podróżniczka". Dzięki tym książkom ma niezłą wiedzę geograficzną i przyrodniczą, rozbudziły w niej ciekawość świata. Interesuje ją też wszystko co dotyczy kosmosu. Może spróbuj? Gry planoszwe też są super, polecam "Grzybobranie". Możesz też pomyśleć o jakiś super atrakcjach zamiast prezentu, np. wyjazd do Rabkolandu, czy coś w tym stylu. Albo np. na urodziny karnet na jazdę konną. Pozdrawiam.

Gość gość
Bajki to już troszkę za mało jak na ten wiek. Polecam baśnie z całego świata https://allegro.pl/bajarka-opowiada-zbior-basni-z-calego-swiata-i7395137067.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_KRK_PLA_Ksi%C4%85%C5%BCki+i+komiksy&ev_adgr=Ksi%C4%85%C5%BCki+i+komiksy&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=EAIaIQobChMIro_C1eC63AIVUamaCh1FzAg2EAQYASABEgLjSvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNell9fgutwCFYEbGAodOKUCUg i też serię "Nela, mała podróżniczka".

Gość gość
Ja kupiłam złote kolczyki, siostrzenica akurat upatrzyła sobie nowe

Gość gość
Popieram pomysł z prezentami niematerialnymi, np. wyjście do kina, teatru, cyrku. Z oryginalnych zabawek, które nie nudzą się po tygodniu, polecam "teatrzyk cieni" i karty "eksperymentuj z dzieckiem".

Gość gość
Moja cora to marzyla o koniu na biegunach :) no i znalezlismy go w koncu w sklepie U Jana w Warszawie - http://zabawki.orf.pl tutaj mozna sobie znalezc adres. Naprawde - widok usmiechnietej buzi mojej corci - niesamowity.

Gość gość
Ja p*****le ale macie beznadziejna prace skoro szefowa każe wam wchodzić na takie fora i reklamować swoje g****ofirmy. Żałosne.

Gość gość
Dla dzieci w tym wieku jest dużo zestawów do zabawy kreatywnej. Moja córka lubi takie koraliki układa się we wzory potem ja prasuje i tworzy się obrazek, w Ikei można to kupić. Albo robi sobie bransoletki z gumek takich małych, są takie rzepy do robienia różnych figurek, różnego rodzaju gry planszowe uwielbia. No i fajnie jak tu pisały już dziewczyny np bilet do kina lub teatrzyku dla dzieci.