Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośćninamoim

Gdzie znaleść pomoc

Polecane posty

Gość Gośćninamoim

Opisze swoją historię na wstępie zaznaczam możecie mnie obrażać pisać jaką to nie jestem głupia itp . . . Jest mi to już obojętne . Mam 23 lata od 5 lat jestem w zwiazku od roku leczę się na nerwice oraz na serce jakąś wadą że względu nerwicy . Jestem wykączona psychicznie nie mam siły żyć nie mam pracy nie mam wykształcenia nie mam rodziny . . Mój chłopak mnie nie szanuje jestem dla niego szmata która pierze sprząta i gotuje . . Zero szacunku . . Mieszkań na wsi 20km do miasta . . . Nie mam już poprostu siły by żyć nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc . .

Gość gość
Może w mops ?

Gość gość
Choruję podobnie jak ty. Jednak ja mam to szczęście i mam przy sobie od wielu lat męża, ktory mnie wspiera. Jednak rozumiem jak jest tobie ciężko. Przede wszystkim dobry psychiatra i dobre dobrane leki - to podstawa!!!! bez dobrze dobranych leków nie dasz rady chociaż w miarę dobrze funkcjonować i nabrać sił chociaż na podstawe czynności życiowe. Wiem, że ciężko jest Ci egzystować i drobne czynności sprawiają silne napięcie, dlatego leki mogą to stłumić abyś nabrała sił. Potem można trochę regulować lekami i je odrobinę zmniejszać w zależności od dni i twojego samopoczucia. W drugiej kolejności musisz sobie coś wymyślić na życie, jakiś pomysł na siebie i iść w tym kierunku. Wiem wiem, teraz sobie myślisz, łatwo mi pisać- otóż nie, wiem, że zapewne będzie to przejście przez mękę, ale potem rezultat wierz mi, ze będzie satysfakcjonujący. Więc pomysł na siebie: robienie paznokci, fryzjerstwo, pisanie artykułów do gazet. Nie wiem na jakim etapie choroby jesteś, ale może pomyślisz o pracy jakiejkolwiek plus oczywiście na początek leki. Może kontat z innymi osobami pomoże ci nabrać sił, mimo twoich zachamowań, moze pomóc.