Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dylematka nin

Jak facet mówi,ze

Polecane posty

Gość Dylematka nin

"Sam nie wie czego chce" odnośnie przyszlosci związku,to raczej znaczy "nie chce byc z toba"? Czy ktoras byla z takim facetemi pewnego razu dorósł i juz wiedział czego chce? Ps chce byc razem z kobieta ale jeszcze nie jest gotowy na wspólne mieszkanie,małżeństwo,dzieci itd itd.Kobieta nie naciska.A może to błąd z jej strony?

Gość gość
jak długo jesteście razem? Bo jak dłużej niż 3 lata to sobie go odpuść. Jak po takim czasie nie wie czy chce z tobą być i nie chce podejmować ważnych wspólnych decyzji to niech spada. Mój też nie wiedział po 2 latach jak czas było już wyprowadzić się od rodziców i pomysleć o czymś wspólnym, więc mu powiedziałam, że jak nie wie to nie ma sensu być razem. Odpuściłam temat, a po kilku miesiącach się oświadczył. Teraz jesteśmy 4 lata po ślubie, w niewielkim ale własnym mieszkaniu z rocznym brzdącem.

hmm...moja koleżanka była z takim, po 3 latach odszedł mówiąc że jest dla niego za dobra, nie wie czego chce i nie chce jeszcze się wiązać poważnie (po 2 latach wspólnego mieszkania)

Gość gość
Jeśli tak mówi to znaczy,że jest niedojrzały emocjonalnie,nie dojrzał do związku,niektórzy nigdy nie dojrzewają,także odpuść sobie

Gość Dylematka nin
dwa lata.Od pol roku "nie wie co dalej".

Gość gość
zwykle oznacza to; to nie ty przykre, ale prawdziwe oczywiscie z takich relacji tez czasami powstaja trwale zwiazki ale owiele czesciej powstaja tuz po zakonczeniu takiej relacji

Gość gość
wszystko jest zaplanowane

Gość gość
milosc przemija

Gość gość
zostaw go. jeśli poczuje , że cie traci to może zrozumie jak jesteś dla niego ważna? A jeśli nie to odpuść sobie, bo będziesz się tylko męczyła a szkoda czasu na takie huśtawki.

Gość gość
milosc daje ale niczego nie zada

Gość gość
"miłość daje ale niczego nie żąda" bla bla bla gadanie gimnazjalistki albo marzycielki po 30- tce człowiek z natury dąży do przedłużenia gatunku z osobnikiem o najlepszych cechach, dlatego naturalną koleją rzeczy jest to, że po pewnym czasie planujemy założenie rodziny, kupno domu, stabilizację, Jeśli tego pragnienia brak to coś komuś brakuje. Albo panna mu nie odpowiada tylko nie chce mu się dalej szukać, albo co jest bardziej prawdopodobne koleś jest emocjonalnie upośledzony. Koniec.kropka

Gość Heniuś
Gdy facet mówi "nie wiem czego chce" to znaczy "wiem, że oczekujesz, żebym powiedział X, ale k...a za ..uja jeszcze nie rozkminiłem, co wstawić w miejsce X a wiem, że coś powiedzieć muszę, więc będę grał na czas standardowym frazesem". I tak na marginesie: facet, który słabo rozpoznaje potrzeby partnerki oraz operuje dość kiepskim zbiorem pierdów jest słaby we frazesologii, czyli słaby ogólnie w kontaktach z dziewczynami :) Ta słabość może ale nie musi przełożyć się na kryzys w związku :)

Gość gość
Ile macie lat? Jacy są jego rodzice? Jakie były Wasze początki związku? i jak Cię poderwał?

Gość gość
A czy to ważne kto ile ma lat? Ważne jest zeby dziewczyna ściągnęła różowe okulary i przejrzała na oczy, jesli ktos na tym etapie nie wie czego chce, to lepiej dac sobie spokoj

Gość gość
Bardzo ważne, bo łatwiej będzie ocenić czy jest niedojrzały, czy po prostu minęło zakochanie.

Gość lanser
lepiej chyba będzie jak jego zapytasz a nie kobiety na forum :D moim zdaniem każda opcja jest możliwa i nikt ci teog nie powie oprócz niego.

Gość gość
Jak mam go zapytać? Jakbym mogła to bym napisała do niego, ale mogę napisać "tylko" do niej i to musi nam wystarczy by coś doradzić. Nie czepiajcie się, skupcie się lepiej na temacie.

Gość lanser
nie rozumiem to w koncu jesteś on czy ona ? jesteś autorką tematu ? napisz jakoś spójnie o co chodzi zakładam ze nie jesteś nim i nie pytasz czy ktoś cię ma do czegoś zmuszać bo to by oznaczało że jesteś skonczonym debilem i potrzebny ci specjalista.

Gość gość
Nie jestem Autorką tematu, to chyba jasne ;) Może Autorka zapomina o temacie :/ Lanser - bez wyzywania od (nie)skończonych debili proszę, chyba za dużo złości skumulowałeś

Gość lanser
to nie jest wyżywanie tylko stwierdzenei faktu przy załozeniu jak podałem czyli że jesteś facet który nie wie czego chce, pyta czy ktoś go powinien zmusić doc zegoś i ogolnie co ma zrobic. no wypisz wymaluj - debil. jesli zalozenia sa inne to moze sprecyzuj o co pytasz bo albo ja jestem debil albo ty albo nie potrafisz sformułować pytania.

Gość gość
Lanser - to, że ktoś się z kimś nie zrozumiał nie znaczy, że jest skończonym debilem, czy ktoś z nas musi koniecznie nim być? niezbędny Ci jest taki czarno-biały podział? Ludzka rzecz się mylić. Po drugie - do specjalisty chodzą wbrew pozorom rzadko debile, ale zwykli ludzie, którzy sobie nie radzą z jakimiś emocjami, traumą. Nie musisz od razu ludzi oceniać. v Po 3-cie, jest po 4 rano i dziwisz się, że są nieporozumienia? o tej porze często mózg przechodzi w inny tryb. Po 4-te w ostatnich 2 postach nie zadawałam żadnego pytania. W poprzednim zadałam Autorce 3 pytania. Napisałeś tak, jakby Twoja odpowiedź odnosiła się do tych pytań a nie do Autorki. Dobrej nocy

Gość gość
dlaczego nie? sa regiony gdzie jest naprawe malo sensownych facetow po 30, wszyscy juz zonaci (lubelskie wita!!!)

Gość Dylematka nin
To ja autorka. Odpowiadam.Poznalismy się u znajomych.Na poczatku jak to bywa-wszystko super.Później juz bez fajerwerków,ale moim zdaniem tak ma byc.Taka 'spokojniejsze"miłość z mojej strony.Chciałam zrobić krok dalej. Aha ostatnio powiedział cos w stylu:Nie wie co jest,juz mu mniej iskrzy,powinniśmy sobie czytać w myślach,a jest tak letnio (?) Mam 36 lat,on 2 lata starszy. Wracam do pracy.

Gość gość
Na kafeteri na kazde pytanie zwiazane z facetem odpowiedz to "zerwij z nim". A potem samotne ksiezniczki :D

Gość gość
Skoro nie wie czego chce a ma prawie 40che to raczej się juz nie dowie ;) Nie szkoda ci czasu?:)

Gość gość
z tej mąki chleba nie będzie nie rozumiem za bardzo o co mu chodzi z tym iskrzeniem, co on nie wie, że życie to nie komedia romantyczna, stary dziad a plecie jak potłuczony

Gość gość
do gość dziś nie, lepiej tkwić w związku bez przyszłości, byle kto byle był

Gość gość
kobieta bez mężczyzny przy boku jest niewiele warta