Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcebycmama20

Młode mamy od 19 do 23 lat

Polecane posty

Gość chcebycmama20

Dziewczyny, swoje pytanie kieruję do osób, które zostały mamami w wieku od 19 do 23 lat. Jak sobie poradziłyście? Czy uczyłyście się jeszcze wtedy? Byłyście na utrzymaniu rodziców, czy żyłyście już na własny rachunek? Co na ciążę powiedzieli Wasi rodzice? Jak teraz wygląda wasze życie?:)

Gość gość
ja zostałam mamą w wieku 18 lat,mogę się wypowiedzieć;-)

Gość gość
dziecko przygotuj lepiej elementarz do szkoly

Gość gość
Moja siostra urodziła w wieku 22 lat i poradziła sobie świetnie chociaż musiała jeszcze skończyć studia. Rodzice na początku byli wściekli a teraz wnusia jest ich oczkiem w głowie. Kiedyś to był normalny wiek na zostanie matką a dziś każdy ma obowiązek rękami, nogami i zębami trzymać się rodziców, bawić się na studiach a nie zakładać rodzinę w młodym wieku bo jak nie to jest uznawany za czuba i patologię... Gdyby sytuacja była inna i materialnie stałabym lepiej sama na pewno zostałabym młodą mamą. Wiadomo, że obecnie wiele osób odkłada plany o dzieciach na później ze względu na pracę, mieszkanie z czym jest dziś trudno. Jednak nie należy z młodych matek robić wariatów bo z tym się ciągle spotykam. Jak dla mnie młode mamy lepiej dogadują się z dziećmi.

Gość gość
Niech każdy żyje jak chce. Ja mam 20 lat i uważam, że nie dojrzałam jeszcze wystarczająco do tego, by mieć dziecko... A inni mogą sobie mieć nawet w wieku 16 :D co mnie to :)