Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

twardy miód jak go "reanimowac"?

Polecane posty

Gość gość

Co zrobić z miodem, ktory po jakimś czasie zrobił się nieco twardy. Tzn jest jak takie twardsze masło i o ile można go rozpuścić w wodzie to już np. jako dodatek do sosu czy jogurtu czy twarożku ciężko go rozpuścić. Szkoda mi go wyrzucać bo to prawdziwy, dobry miód a zostało 1/4 dużego słoika. Myślałam żeby włożyć słoik bo gorącej wody ale czy to nie sprawi ze miód straci swoje właściwości bo miód i wysoka temperatura nie ida w parze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
włóż słoik do gorącej wody i wyjmij, jak się miód rozpuści. nic mu się nie stanie, póki nie przesadzisz z długością kąpieli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Prawdziwy miod podgrzany traci swoje wlasciwosci . Lepiej zostaw ten miod ,a jesli bedziesz potrzebowac np do sosu,wtedy podgrzej ilosc jaka potrzebujesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×