Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakrecona3680

Jakbyście nazwali pięcioraczki?..

Polecane posty

Gość gość
Ja bym dala tak: Agata, Emilia, Antonina, Elżbieta i Hanna

Gość gość
autorko! 1. KłÓcić nie kłucić 2. co komu do imion cudzych dzieci? na chrzest sie wybierasz czy jak? będziesz w kościele protestować, że imiona prostackie i popularne? 3. nie każdy ma manię nazywania bliźniąt/wieloraczków "do pary" Jacek-Agatka, Janek-Fanek. nazwali jak nazwali i ich sprawa a jak ty masz inne pomysły to urodź sobie 5 dzieci i nazywaj jak fantazja podpowiada

Gość gość
a mój wybór chyba padłby na imiona: Liliana, Zofia, Gabriela, Zuzanna, Hanna. chyba że coś by mi nie pasowało, albo zobaczyła bym dzieci i pasowałyby mi do nich zupełnie inne imiona.

Gość gość
mi dobrze znajoma powiedziala kiedys:nazwala corke Oliwia kilkanascie lat temu, wtedy to imie bylo oryginalne, teraz az do znudzenia. Tego sie nie przewidzi, Iga wg mnie sie robi druga Zuzia i Julka... Ja bym chyba wybrala imiona:Gabriela, Dominika, Anna, Weronika, Adrianna

Gość gość
Kasia Lena Klara Magdalena Agata

Gość gość
Dajcie juz spokoj z ta Julia to imie jest brzydkie i za duzo tego. Rzyg.

Gość gość
Kinga Martyna Kasia Alicja Roza

Gość gość
Róża, Nina albo Janina, Łucja, Alina, Wanda

Gość gość
A chłopców Hubert, Szymon, Norbert albo Robert, Bartosz i może Eryk, chociaż to trochę pretensjonalne.

Gość gość
Anna, Zofia, Antonina, Maria i Stefania. Mam 3 córeczki i mogłam dac 3 z tych imion

Gość gość
Nina Klara Laura Iga Liliana

Gość gość
Maryska dla mnie tragiczne, bo to moja tesciowa :/ heheheh

Gość gość
Ja bym nazwała : Alicja Elena Adriana (nie Adrianna ) Kornelia Mia albo Lea Dla chłopców :) Adam Ksawery Daniel Michał Gabriel

Gość gość
Nie wiem kto o zdrowych zmysłach chciałby 5-raczki? :o Tu chyba same dziec***iszą i nastolatki. Przecież 5-raczki to są dzieci tak wysokiego ryzyka, że prawie nigdy nie są wszystkie zdrowe. Mają ogromne problemy neurologiczne, praktycznie zawsze część ma problemy ze wzrokiem (o ile nie wszystkie), czasami autyzm, dziecięce porażenie mózgowe, a wy tu się imionami podniecacie, czy ładne wybrali czy nieładne, jakby to było w ogóle istotne dla tych rodziców, w momencie gdy ich dzieci walczą w inkubatorach o każdy dzień życia, o każdy oddech niedorozwiniętych płuc na sterydach i każdy gram wagi! Jesteście tak głupie, że aż śmiać się chce! Kto normalny w takiej sytuacji rozkminia imiona? Dają jakiekolwiek, bo to tylko imiona i jaki to ma sens kiedy dziecko umiera?

Gość gość
Tak samo jaki to ma sens jeśli dziecko jest chore? :o Co z tego że będzie się nazywało Mia Lea Elena Ksenia XVII jeśli będzie miała powiedzmy ciężki autyzm, albo paraliż? Co myślicie, że imieniem karierę zrobi na wybiegu w Mediolanie, albo jako Wodzianka? :o Dajcie spokój, dzieciuchy.

Gość gość
Właśnie takim młodym dzieciuchom się zawsze wydaje, że oryginalne imię sprawi, że dziecko będzie w jakiś sposób wyjątkowe, co jest bzdurą. A potem taka Ądżela Ćma z Brajanną Kopeć i Ewandżeliną Kapustą zasuwają w Stokrotce pchając palety z towarem, albo skręcają długopisy przy taśmie albo myją szkolne podłogi.

Gość gość
21:19 masz racje

Gość gość
Matylda Wiktoria Helena Maryla i Anika

Gość gość
Oj, gdybym urodziła pięcioraczki, to chyba nazwaliby je urzędnicy. Ja przez kilka lat nie wyszłabym z szoku poporodowego o doprawdy nie wiem, co by się z tymi dziećmi działo.

Gość gość
Dziewczynki: Iga (lub Inga), Łucja, Dagmara, Irmina, Olga. Chłopcy: Borys, Blazej, Nikodem, Olaf, Patryk. Kwestii zdrowotnych nie biorę pod uwagę,zakładam że z dziećmi jest wszystko ok a ja mam wybrać tylko imiona. Zresztą jeśli by im coś było to znaczy że mają mają mieć nadane brzydkie imiona? :o dziwna logika :o

Gość gość
Milena, Łucja, Dobromiła, Bogusia i Adela tak bym wybrała

Gość gość
21:30 a niech mają, niech sie cieszą chociaż tak z życia, chociaż to i śmieszne, czy głupie, ale cóż dla nich te dzieci są wyjątkowe, dla innych być nie muszą

Gość gość
Kornelia, Nadia, Nina, Róża i Idalia :)

Gość gość
Brunkilda, Milena, Genowefa, Perpetua, Salomona.

Gość gość
Dziewczynki : Agata, Aleksandra, Anna, Daria, Magdalena, Katarzyna Chłopcy : Adam, Rafał, Stanisław, Paweł, Andrzej

Gość gość
Ja w przyszłości, bo jeszcze nie jestem gotowa, nazwałabym je: Dziewczynki - Marysia, Emma, Magdalena, Laura, Amanda Chłopcy - Kamil, Marek, Aleksander, Zack, Nake Napisałam również chłopięce imiona, bo przecież nigdy nie wiadomo ;)

Gość gość
Adrianna, Marianna, Zuzanna, Joanna i Lilianna

Gość gość
Natalia, Amelia, Kornelia, Julia, Emilia

Gość gość
Ala, Ela, Ola, Ula i Pola.

Gość gość
CLAUDIA, VERONICA, LILA, MAGDALENA, MARINA