Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK MOŻNA NAZWAĆ DZIECKO MAJA?!! litości

Polecane posty

Gość gość
Moja siostra Maja [43 lata] nie oburza się jak jej sąsiad woła tym samym imieniem swojego psa. I maja siostra i Maja suczka świetnie się dogadują. Fakt, sąsiad zaopiekował się psem, któremu ktoś nadał już imię, to nie był pomysł sąsiada.

Gość gość
Maja lize jaja :)

Gość gość
Imie jest okropnie infantylne :o Pani Maju, w ustach szefa wzywajacego pania Majuńcie do gabinetu, brzmi przekomicznie :D

Gość gość
"Pani Maju" brzmi normalnie. co to w ogóle za kryterium, przykład?? nie można nadawać dziecku imienia, bo komuś z kafeterii się wydaje, że szef kiedyś jakoś zawoła i jak to będzie? lecz się debilko :o

Gość gość
Jak imię może być infantylne? Każde z imion nawet to najbardziej wyśmiewane wzięło się sprzed wieków, ma swoją historię i coś oznacza, a to, że tobie się kojarzy z pszczółką Mają której historia jest krótsza niż historia tego imienia świadczy tylko o tym jakim nieukiem i ignorantem jesteś.

Gość gość
A jaka to bogata historię i tradycję ma imię Maja? Mnie też się kojarzy z pszczółka, cóż, widać jestem ignorantką. I dla mnie również to imię brzmi jak zdrobnienie, pasuje do małej dziewczynki, u starszej kobiety brzmi dziwnie. Nie interesuje mnie jak ludzie nazywają swoje dzieci, ale podobnie jak autorka nie mogę zrozumieć tego owczego pędu do nazywania dziecka tak samo jak połowa społeczeństwa. Ale cóż, widać osoby kompletnie bez fantazji też są potrzebne na tym świecie :p

Gość gość
ja tez mam na imie Anna i bylo u mnie w klasie 5 Ann, nigdy sie mialam jakos z tym problemu, i chyba inne Anie tez nie, imie Maja mi sie osobiscienie nie podoba ale to z powodu okropnego skojarzenia, ale tez w moim otoczeniu nie ma dzieci o tym imieniu

Gość gość
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2014 wybierając imię dla swojej córki korzystałam z tej strony, co prawda jest to tylko bilans z Warszawy, ale myślę że to co się dzieje w stolicy ma duże odzwierciedlenie w całym kraju. też zależało mi na tym by córka nie miała imienia, które będzie nosiła większość jej koleżanek, a jednocześnie żeby było tradycyjne, normalne i nie zbyt wymyślne. zdecydowaliśmy się na Martę. osobiście nie przepadam za imieniem maja. kiedyś bardzo lubiłam tę bajkę, ale odkąd stało się ono tak popularne, to czuje jakaś awersję do niego. to tak jak by w radio puszczali w kółko jeden kawałek tylko dlatego, że jest hitem. w końcu może się znudzić. nie myślałam o tym w ten sposób ale "Pani Maju..." faktycznie brzmi trochę śmiesznie:)

Gość gość
Maja, Kaja to tak jak te Dzesiki i Nikolki:) czyli zenua

Gość gość
Marta - piękne imię :) wreszcie normalna mama, bez pędu za tłumem. Moj syn też ma polskie rzadkie imię Konrad, a nie Kubuś jak większość. Tak samo nie rozumiem tego pędu za jednym imieniem jak Maja i Lena- co druga u nas tak się zowie.

Gość writaa
U mnie jest ostatnio full Zosiek, 3 moje znajome ze szkoły urodziły dziewczynki i oczywiście Zośki, w rodzinie też mam kilka i ciągle słyszę na ulicy: Zosia, Zosia. Nikt co prawda nie skomentuje, że imię kojarzące się z patologią, ale u mnie jest chyba popularniejsze od tych wszystkich Majek i Lenek.

Ja mam 30 lat,wiec gdy byłam dzieckiem było mnóstwo Kasiek. Ja też jestem Kasia i jakos nigdy nie skupialam się na tym i nie plulam sobie w brodę, ze w klasie jest nas kilka...

Gość gość
Jakoś u mnie tak wyszło,że moje dzieciaki nadawały zwierzakom imiona-no i stanęło na tym,że psy nazywają się Kuba i Lenka a koty Romek i Zenek:)

Gość gość
do gość 8.46 ja tam nie mam w swoim otoczeniu za dużo małych dzieci, tylko kuzynkę z córką pół roku starszą (nota bene też Mają). pamiętam jak po porodzie przyszła do mnie położna na wizytę domową i zapytała się o imię córki, to jej reakcja była dokładnie taka sama: "no w końcu jakieś normalne imię"... coś w ty jest:)

Gość gość
no coś w tym jest :) moja siostra ma Damiana 2,5l. i tak samo zachwyt lekarek czy Pań w przedszkolu jakie ładne, rzadkie imię :) nawet Panie w USC zwróciły jej uwagę przy rejestracji, że pięknie, i to jedyny chłopczyk z tym imieniem w ciągu kilku lat ich rejestracji dzieci. Ja też myslałam, że siostra dała normalne imię, ale bez ochów i achów, ale po reakcjach ludzi, widzę jakie jest pogrom Kubisiów, Filipków, Oskarków.

Gość gość
08:04 "A jaka to bogata historię i tradycję ma imię Maja?" - brak mi słów :o o mitologii greckiej nie słyszałaś zapewne, bo w gimnazjum nie było cię na lekcjach, a dalej jak widać do szkoły nie poszłaś :o czy chcesz czy nie każde imię skądś pochodzi, a to, że wy macie jakieś subiektywne odczucia to już wasz problem. Maja Komorowska aktorka urodzona w 1937 roku. Od lat przewija mi się to zestawienie w filmach i programach i jakoś nie widzę w tym nic ośmieszającego. Tym bardziej, że ona sama zaczęła sygnować się tym imieniem które nie jest jej pierwszym tylko drugim lub trzecim. Jakoś wszystkim się osłuchało i jest dobrze. No ale to jeszcze trzeba by było oglądać coś innego niż Cichopko-Mroczków w "M jak Rzygi" :D

Gość gość
No rzeczywiscie lekka przesada. W kolko te same imiona. Nie mowie, ze sa brzydkie bo nie sa ale powoli robia sie bardzo oklepane. Kolezanka ma Lenke, kuzynka ma Lenke i Maje, inna kolezanka ma Zuzie, kuzyn ma Zuzie...podobnie robi sie teraz z Helenkami I Haniami. Ladne imiona ale powoli nastepuje przesyt. To tak jakby rodzice non stop rzeczywiscie patrzyli tylko na listy najpopularniejszych imion i wybierali cos z gornej dziesiatki, po najmniejszej linii oporu. Mysle ze ludziom obecnie brakuje fantazji i potrzeby oryginalnosci niestety.

Gość gość
Zoś,Helenek,Hani,Antonin jest jak psów teraz.

Gość gość
No to jakie imię dać córce Krystyna, Bożena, Mariola, Bronisława? wszystkie złe, cały alfabet imion jest dla was do wyśmiania od Anny do Zuzanny. Jakie imię pytam się, bo spodziewam się córki i jestem ciekawa waszych opinii jak mają na imię wasze córki lub jak byście dały na imię dziewczynce.

Gość gość
Mi bardzo podobaja sie imiona pochodzenia rosyjskiego, Lara, Natasza, Tatiana. Zawsze to troche mniej popularne:)

Gość gość
Nataszek też pełno, a typowo ruskie odpadają nie będę ruskim ścierwom oddawać hołdu w żaden sposób.

Gość gość
Moje dzieci mają na imię Robert,Artur ,Kamila i Kinga-kiedy im nadawałam takie imiona wówczas były rzadkością....

Gość gość
A ja znam Różę, bardzo ladna dziewczyna przy okazji wiec pasuje. Znam tez Jagode ktora miala siostry Kaline i Roze. Ich rodzice mieli pomysl!

Gość gość
jak bym dała córce? Julita, Matylda, Klara, Karina, Anastazja, Łucja, Michalina, Bianka, Liliana, Bogna - nie znam ani jednej, a imiona piękne i bardzo rzadko spotykane

Gość gość
Ceremonia rozdania świadectw za 10 lat: Natalia Abramowicz Maja Czarnecka Zuzanna Fiołkowska Maja Jabłońska Lena Kowalska Lena Krakowiak Julia Michalska Zuzanna Nowak Julia Ostrowska Maja Pokora Tak to będzie wyglądać (na chłopcach się nie znam)

Maja to dla mnie imię neutralne, bez wyrazu. Gdyby nie nadmiar Mai w otoczeniu to może lepiej bym je odbierała. Póki co odbieram je tak samo słabo jak wszystkie te, na które teraz panuje moda. Cieszę się, że moja córka nie ma żadnego imienia z tego "owczego pędu"

Gość gość
Mi sie strasznie nie podoba imie Pola,takie bez wyrazu i nijakie

Gość gość
10:23 no niestety najwięcej za 10 lat będzie Nikoli i Wiktorii ale jakoś dziwnym trafem nie wypisałaś ich tutaj hmmmm ciekawe czemu :o

Gość gość
nie wpisałam bo akurat nie przyszły mi do głowy (osobiście takowych jeszcze nie poznałam, a te wyżej już znam):) też bym ci rączką pomachał ale nie wiem jak się to robi:)

Gość bicie piiany
Macie problem, nie rozumiem tego, imie popularne to patologia. Same macie imiona co kiedys byly oklepane i tez pewnie patologia. Ja sie kiedys zastanawialam jak mozna dac dziecku imie Kewin? Ale nie pomyslalam ze matka to patologia raz ze jej nie znam a dwa dziecko to dziecko. A na placu zabaw mowila do niego "kewinostwo" :D i bylam swiecie przekonana ze to ksywka, w koncu jak uslyszalam Kewin ....