Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama ciągle mi kupuje te obciachowe ciuchy w tym p opieprzonym lidlu

Polecane posty

Gość gość
wczoraj była bitwa o kalosze ledżynsy i szare swetry :D

Gość gość
az ide poszukac czy nie mam jakiejs gazetki zeby obejrzec najnowsza kolekcje lidl jesien 2014 :classic_cool:

Dołozè od siebie do tej dyskusji...Buszujè od lat po ciucharniach jak najlepszy mysliwy. Sukienki butikowe, lniane spodnie i spódnice, koszulki z egipskiej bawełny, bluzki z krótkich serii projektantöw mody, sweterki z wiskozy, to znajdujè i kupujè. Wiskoza jest włóknem naturalnym z drewna, a jestem uczulona na chinskie syntetyki. Kazdy ciuch kosztuje od 2 do 10-15 zl. Trzeba znac swoją figurè, orientowac sie w tabelach rozmiarów roznych krajöw. Juz w duzym powiatowym miescie mozna kupic w ciucharni 3/4 swojej garderoby.

Gość gość
o kur...ale dzicz

Gość gość
jak wchodzę do lumpeksu to widzę same szmaty :o

Gość gość
bitwa bedzie od jutra z samego ranca gdy otworza sie wrota mordoru wlasnie mam w rekach najnowsza gazetke wazna od jutra dla kobiet m.in. bluzka za 19zl i rurki za 37zl i buty za 55zl dla facetow koszule jeansy i swetry po 37zl :classic_cool:

Gość gość
Ale wy wszyscy jesteście durni. Naskakujecie na nastolatkę, że płacze bo koleżanki śmieją się z niej, że nosi ciuchy z lidla. Każecie jej iść do pracy. Gdzie ma nastolatka iść do tej pracy? Chyba do galerii jako zawodowa galerianka :O Nie pamietajcie już jak wy byliście w gimbazie? Nastolatki są bezwględne. Potrafią zgnoić każdego, kto ubiera się inaczej, lubi coś innego czy zachowuje się inaczej. Ciekawe czy w wieku 14-16 lat wy mówiliście do mamy "dziękuje za t bluzke, nie przeszkadza mi ze jest z lidla, chociaz moje koleżanki mają ciuchy z zary" :O wyluzujcie troche. Teraz mam 24 lata i nie patrzę na metki, chociaż stac mnie na markowe rzeczy i to nie na h&m czy zare, ale na dużo droższe rzeczy. Ale jakby mi się spodobała bluzka w lidlu czy tesco to bym sobie kupiła i w niej chodziła. Ale pamiętam jak bylam w gimbazie i stały się modne telefony komórkowe. I chciałam mieć komórke za wszelką cenę, chociaż moi rodzice nie mieli na nią pieniędzy a mi też telefon byl niepotrzebny :O ale płakałam za nim co wieczór bo w szkole się wyśmiewali ze mnie, że nie mam telefonu i jestem biedna. Wiec postawcie sie w miejscu nastolatki, której śmieją się w szkole (co może zaowocowac w przyszłości niska samoocena i problemami z zawieraniem znajomości), a dopiero później wygłaszajcie te swoje mądrości, które może sprawdzają się u dorosłych, ale niekoniecznie u gimnazjalistek.

Gość gość
15.27 to gratulę tego że twoja garderoba składa się tylko z rzeczy z lumpa po od 2 do 15 zl. I nie wiem,czym jest się szczycic,ze wszystkie twoje ciuchy byly po kimś albo są z nietrafionych kolekcji ktorych w normalnej cenie nikt nie chciał kupic,rzeczywiscie powód do dumy,nie ma co. Rozumiem kupic czasem jakąś rzecz w lumpie czy w końcówkach serii,ok, ale składac z nich calą garderobę to już delikatnie mówiąc kiepski pomysl. I co ,na jakieś ważne okazje,czy wyjścia które wymagają nienagannego ubioru zakładasz bluzkę za 2 zł, widziałaś w ogóle kiedyś na oczy normalne sklepy, chociażby sieciówki ,gdzie z bluzkę płaci się 50 zł w zwyż?? Czy wolisz za to mieć 10 szt. szmat?

Gość gość
To może podaj rozmiar i każda jak ma jakieś ciuszki których nie nosi coś Ci wyśle :)

Gość gość
tak,juz widze jak wysylacie jej swoje ubrania

Gość gość
chyba trzeba jutro z rana do lidla skoro taka kolekcja ma być

Gość gość
Ile masz lat? Czemu matka kupuje ci ciuchy? Niech ci da pieniądze i sama sobie pójdź i kup. Ciuchy z Lidla są fuj Buhaha nawet jedna klasowa gwiazdeczka miała stamtąd szal, no i szału tym nie zrobiła

Gość malgosia220483
Dyskusja potoczyła się własnym torem każdy nawet już nie czyta postów tylko wytacza swoje mądrości i obelgi jakie to gimnazjum jest debilne. Ja rozumiem tę dziewczynę, tu nie chodzi że ona chce markowe ciuchy, tylko chciałaby mieć coś oryginalnego może zaproponuj matce wspólne zakupy w lumpeksie. Albo poproś mamę niech Ci da pieniądze i sama kupisz. Porozmawiaj z nią powiedz, że to nie jest twój gust chciałabyś nosić coś innego. A wy tacy mądrzy dorośli ciekawe jakby wam ktoś kazał się ubierać w coś co się wam nie podoba i bylibyście wyśmiewani na mieście. Czepiacie się dziewczyny która zwróciła się tutaj z problemem.

Gość gość
te 2 filmy sa pewnie z poniedzialku bo w gazetce pisali ze od poniedzialku jest nowa kolekcja :classic_cool:

15.42 Dzièki za pouczenie, jak kupowac i zestawiac ze sobą garderobè, jak gustownie siè ubierac, 15.49 Dzièki za propozycjè- nie skorzystam. Jestem rodowitą warszawianką, ze wzglèdu na wykonywany zawód zjezdziłam cały swiat, i kupowałam w N.Y., w Paryzu, Barcelonie bluzki drozsze niz 50 zł:) Jezdząc po Polsce, lubiè zajrzec do sprawdzonych, czystych cichucharni, gzie połowè towaru to ciuchy z metką. Np.Iławianki znają fajną ciucharniè na Starym Miescie, tam w najdrozszy dzien jest po 3 zł sztuka, jak leci. No, sorry, a do lasu, na plazè, do mycia auta to MOGÈ zalozyc lniane spodnie, czy koszulkè z ciucharni? Według tych ograniczonych niuń, które nie grzeszą taktem i umiarem na publicznym forum? I zakładają, ze tylko one swietnie siè znają i ubierają. Napisałam, ze mozna w ciucharni kupic 3/4 garderoby, a nie, ze ja kupujè w ciucharni 3/4 garderoby. Lubiè polowac i zaglądac do zaznajomionych tego typu sklepów, i wybiórczo kupujè. Komentarze o strojach wizytowych za 2 zł, są- lekko mówiąc- niestosowne, a dosadniej aroganckie i chamskie. Zalecam wiècej kultury, umiaru i klasy, bo tego nie da siè kupic za ZADNE pieniądze.

Gość gość
Haha a mi mama kupuje z******te ciuchy, markowe i buty też :D jestem jej za to bardzo wdzięczna. W takich wiesniackich nie pozwoliłaby mi się pokazać. Ale autorko nie przejmuj się, to kupuj sb sama też z innych sklepów typowo odzieżowych i wymieszajz tymi z lidla

Gość gość
Często robię zakupy w Lidlu, szczególnie warzywa, bo po prostu mam po drodze i jest gdzie zaparkować auto. Kiedyś kupiłam dzieciakom spodenki i od tamtego czasu czasami kupuje tu również ubrania, głównie dzieciom. Uważam, że są bardzo dobrej jakości. Moja córka ma piżamę 2 rok, prana często, wyglada super, nic się nie rozciaga, nie blaknie. Nie muszę oszczędzać, ale nie widze powodów by kupować drożej bo musi być marka. Współczuje koleżanek, czasem młodzi ludzie mają w głowie sieczkę, a Ty sie nie przejmuj. Jak chodziłam do liceum nie było mnie stać na makowe ciuchy, a pierwsze levisy kupiłam jak miałam 19 lat o markowych butach nie wspomnę. Teraz uwielbiam patrzeć na miny tych przemądrzałych "markowych" jak wysiadam ze swojego super auta z torebką za ich połowę pensji. Olej to i ucz się, nie swetry sie w życiu liczą. Powodzenia.

Gość gość
Bardzo modne ubrania mają na http://allinside.pl/, modne, dobrze wykonane a przede wszystkim tanie. Kupuję tam od jakiegoś czasu ubrania dla siebie, męża i córki i wszystkie są bardzo ładne :)