Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROLAKTYNA wysoka duży problem??

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :) Od ponad roku nie zabezpieczamy się z partnerem kierując się chęcią posiadania dziecka jednak nic to nie dawało więc zgłosiłam się do ginekologa który wysłał mnie na badania hormonalne i okazało się że prolaktyna powyżej 40 a hormon tarczycy w górnej normie.Czy któraś z Pań miała podobny problem?

Gość gość
Jeśli starasz się o dziecko powinnaś udać się również do endokrynologa, Ja chodziłam do gin.- endokr., przepisała mi Parlodel na zbicie wysokiej prolaktyny też nie mogłam zajść w drugą ciążę i udało się w 4 cyklu z Parlodelem, dodatkowo brałam clo na wzrost pęcherzyków, ponieważ przez wysoką prolaktynę miałam zaburzoną owulację. Obecnie jestem w 9tyg. ciąży.

Gość gość
dodam że przy staraniu się o dzidzię najlepiej aby Twoja tarczyca była w przedziale 1-2 U mnie było 2.651 i dostałam Euthyrox25 po pół tabl na czczo i w tym samym m-cu jak zaczęłam brac lek na tarczyce udało się zajść w ciążę.

Gość mamiczitka
Hej to nie jest wysoka prolaktynka! Moja przyjaciółka miała 400 ponad :-) ja miałam 36 w lipcu, od sierpnia brałam Bromergon przez 3 tygodnie i spadło do 16. Od paru dni próbujemy zobaczymy ;-)

Gość gość
Oj to dobrze :) mam nadzieje że ze mną też tak będzie.Jeszcze w 20 dc progesteron mam zrobić i od razu lecę z wynikami do lekarza