Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam karmiących piersią 7 8 miesięczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

Co podajecie swoim dzieciaczkom oprócz piersi? I jak jest u was z piciem? Moja córcia ma 7,5 nie chce nic pić. Karmię piersią w nocy i w dzień przed drzemką bo tak zasypia, pozatym raz lub dwa razy po 100-150ml obiadku kupnego lub mojej roboty, jakieś owoce i na wieczór ok100-150ml mm zagęszczonego kaszką. Jestem ciekawa jak to u was wygląda??

Gość gość
Moje dziecko gdy miało 78 miesięcy,było już dawno na butli

Gość gość
Moje karmilam do końca 8 mies. I dawalam do picia wodę, herbatek bardzo dlugo nie robilam, chyba dopiero jak zaczal jesc kanapki na śniadania i kolacje. Tylko woda i tylko z niekapka. Pil chwtnie. Karmilam wieczorem i przed drzemka w poludnie.

Gość gość
Gościu z 14.30 w takim razie nie do ciebie skierowany był ten temat.... :-\:-\

Gość gość
moje dziecko będąc na piersi w tym wieku piło prawie wyłącznie moje mleko, mm nie dostawało w ogóle tylko obiad, deser i kaszę na śniadanie, stałe posiłki jak byłam w pracy, w tym soczysty owoc i bardzo mało wody, jak byłam w domu to było tylko na piersi jeśli chodzi o napoje.

moja to tak do 11 miesiąca nie chciała nic pic tylko pierś. potem zaczeła wode pić. Spróbuj kupić kubek ze słomką to może zacząć pić z niego.

Gość gość
Syn ma 7,5 mca, je kasze, obiad, deser, pije z niekapka albo wode albo rozcienczony sok. Niekapek to dla niego cos na granicy zabawki i kubka, czasem rzuca nim po pokoju, a czasem siedzi i pije. Ew.jak.nie chce niekapka, sprobuj doidy.

Gość gość autorka tego tematu
Daję jej i z niekapka, z butelki ze smoczkiem (tommee tippee), próbuję ze szklanki i nawet kupiłam jakiś napój w butelce z dzióbkiem i przelałam do niego wodę i tak podaję. Mała z każdej z tych rzeczy zrobi po parę łyków i więcej nie chce, albo się tym po prostu bawi. Teraz już się tak o to picie nie martwię, w końcu się nauczy. Bardziej panikowałam jak miała 5-6 miesięcy i zaczęłam wprowadzać nowe jedzenie to bywało, że przez tydzień kupy zrobić nie mogła i strasznie się przy tym męczyła ale teraz jest już ok. Pytam was drogie mamy o to, bo chciałam wiedzieć czy nie daję za mało / za dużo. Córka od ponad miesiąca budzi mi się co 40 minut lub co godzinę w nocy, próbuję wszystkiego i nie wiem co jest tego przyczyną.

Gość gość
Autorko, moze skok po prostu? Syn tez sie budzi czesti przez kilka tygodni, a potem znowu spi itp... Obawiam sie, ze nie dostaniesz wiele wiecej porad od "wytrzymaj"

Gość gość autorka tego tematu
Też się nad tym zastanawiam czy to nie skok. Dla mnie to nie jest wielki problem bo należę do tego typu, którzy nie potrzebują dużo snu, chodzi mi o córkę, żeby ona miała wystarczającą ilość snu i bez przerywania go pobudkami, ale rano wstaj***ardzo wesoła więc chyba jest ok :)

kup taki kubek ze słomką zwykły. Jak jest na piersi to powinna szybko załapać. Polecam firmy momma bo zupełnie nie przecieka, albo tommy tippi taki bidon tylko on akurat nie ma uchwytów tak jak momma. Są jeszcze inne ze słomką pewnie tańsze odpowiedniki więc kup na spróbowanie,bo genreralnie to niekapki są nie odpowiednie dla zgryzu.