Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy piją

Polecane posty

Gość gość

Kobiety, powiedzcie mi, czy wasi mężowie jeśli wychodzą z kolegami gdzieś (mecz, piwo itp.) to zawsze wracają pijani?

Gość gość
Mój jak zacznie pić to nie wie kiedy skończyć niestety...

Gość Ekspert od Mężów
"Odnośnie liczby abstynentów w Polsce w badaniach z roku 2008 odnotowano znacznie wyższy (27,9%) niż w poprzednich badaniach z roku 2005 (16%), odsetek osób deklarujących abstynencję definiowaną jako niepicie jakiegokolwiek napoju alkoholowego w ciągu 12 miesięcy poprzedzających moment badania. Wynik ten jest zbieżny z wynikiem badania przeprowadzonegona zlecenie Komisji Europejski ej przez TNS OBOP w 2007 roku (28% abstynentów w Polsce przy średniej 25% dla całej UE). Różne odsetki abstynentów w bada niach przeprowadzonych w 2008r. i wcześniejszych są prawdopodobnie efektem innego sposobu zadawania pytania o picie napojów alkoholowych. Największe spożycie alkoholu występuje w grupie mężczyzn mających 30-39 lat i 40-49 lat, wykształcenie zasadnicze zawodowe, zajmujących stanowiska szeregowe, będących robotnikami niewykwalifikowanymi, mieszkających w miastach o wielkości 50-500tys. mieszkańców, wśród panów rozwiedzionych, niedeklarujących się jako wierzący i praktykujący, gorzej oceniających swoją sytuację materialną." - jasne zatem że piją wszyscy i zawsze. Po rozwodzie nie przestają.

Gość Ekspert od Kolegów
Abstynenci nie mają żon.

Gość gość
Moj mąż w ogóle malo pije a jak juz my sie zdarzy to zna umiar i nigdy sie nie upija do nie przytomnosci. Raz tylko o próg się potknął jak wracal ze spotkania z kolegami :-)

Gość gość
A ja mam właśnie wrażenie, że mój mąż nie umie spotkać się z kolegami bez picia alkoholu. Jak pytam się czy koledzy są tak mało interesujący, że bez alkoholu nie da się z nimi pogadać, to się złości.

Gość gość
nie wychodzi z kolegami bo tego nigdy nie lubił :) woli spędzać czas ze mną i dzieckiem :)

Gość gość
Mój mąż jeszcze nigdy nie wrócił pijany i nie wyobrażam sobie, żebym kiedykolwiek widziała go zachlanego.

Gość gość
Mój ma słabą głowę i już po 4 piwach potrafi mieć kaca następnego dnia... Ale wie jak jest i mimo to pije więcej, bo koledzy piją...

Wychodzi ze 2, 3 razy w miesiącu i zawsze wtedy coś pije. Zwykle w tygodniu i nigdy nie upija się do nieprzytomności.

Gość gość
zawsze weekendy spędzacie razem?

Gość gość
zastanawiałam się tylko, czy faceci potrafią się spotykać ze sobą bez alkoholu, bo jak ja wychodzę do koleżanki, to wypiję max kieliszek wina, a i to nie zawsze, bo zwykle nie mam ochoty

Gość gość
mój bardzo rzadko wychodzi z kolegami ( chyba ja nadrabiam babskimi spotkaniami ;) ), więc jak mu sie zdarzy i wróci w stanie wskazującym, to nie mam do niego pretensji

Gość gość
my zawsze weekendy spędzamy razem. Wychodzi tylko z kolega z klatki obok na 2 godziny i 2 piwka jak już raz na 3 miesiące :) ewentualnie pograc w koszykówkę. Po imprezie firmowej przyszedł pijany, przespal caly następny dzień ALE to było raz od 5 lat malzenstwa :)

Jeśli to pytanie do mnie, to tak- weekendy spędzamy razem. Prędzej ja gdzieś wyskoczę niż on.

Gość gość
więc powinnam go ustawić do pionu?

Gość gość
Jest roznica między napiciem alkoholu a upiciem wiele z was myli te pojecia.

Gość gość
Nie, nie pije właściwie w ogóle, ostatni raz ponad rok temu na weselu w rodzinie- właściwie widziałam tylko na weselach i raz na sylwestrze że pił alkohol. Nie ma też w zwyczaju picia piwa wieczorem czy wina do kolacji i raczej tą pijącą osobą jestem ja,

Gość gość
jakich argumentów użyć w rozmowie z nim?