Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek3214

Trądzik,co kupić i jak się pozbyć.

Polecane posty

Gość marek3214

Siemka, mam 16 lat i mam wielki problem z trądzikiem.. Kiedyś miałem bardzo dużo pryszczy na czole i mniej na policzkach, teraz role się odwóciły. Dbam o higienę, codziennie myje twarz rano i wieczorem specjalnym żelem i używam kilkanaście preparatów, jednak ostatnio coś stan skóry się pogorszył, cały czas wyskakują mi nowe białe pryszcze i ja już nie wiem czy je usunąć, czy zostawić i wyglądać jak brzydal.. Dalej problemem jest, że moi rodzice są zbyt uparci, nie zgadzają się na żadnych dermatologów i antybiotyki.. Brakuje mi już sił, nie wiem co mam robić.. Jestem gotów wydać swoje oszczędności, jednak nie na laser czy jakieś antybiotyki.

Gość gość
Sprobuj masci tormentiol,kosztuje grosze,smaruj wypryski na noc,rano myj twarz woda z mydlem,ale tylko bialym,inne sa perfumowane i podrazniaja skore.Ja jak bylam w twoim wieku tak robilam,teraz mam 35 lat i cere jak marzenie,wszyscy mi zazdroszcza.

Gość gość
w twoim wieku jeszcze trwa burza hormonalna i nie ma na to dermatologa, antybiotyków i laserów, twoi rodzice mają rację, ewentualnie możesz dac się zahibernować do czasu wyginięcia tej cywilizacji a potem to już ci będzie wszystko jedno czy masz trądzik czy nie

Gość gość
lepiej kupić antybiotyki i pozbyć się tego cholerstwa

Gość gość
najlepiej antybiotyki, czy potrzeba czy nie to sie faszerowac i uodparniac na kolejne specyfiki a potem jak naprawde cie złapie jakas bakteria to juz nie bedzie sie czym leczyc. Antybiotyki sa na bakterie! A Ty nie wiesz czy masz zwykły trondzik młodzieńczy czy jakaś groźną bakterie. Najpierw popróbuj różnych sposobów, a jak sie okaże że to tradzik chorobowy to zostanie lakarz i poważne leki. Duzo jest sposobów na trądzik, poszperaj w necie, na każdego co innego zadziała, zwykle kosmetyki to działają najmniej. Spróbój: - mydła siarkowego plus ewentualnie z tej lini krem czy tonik - tabletki bez tecepty Vizaxinum (za bazie ziół, witamin i cynku) - maść benzacne (w aptece bez recepty, ostrzegam bardzo wysusza) Jak juz nic nie bedzie pomagac, to jednak nie ominie cie dermatolog i juz jego wskazówki.

Gość gość
*trĄdzik oczywiście :)