Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pauuulina19

Toksyczny związek

Polecane posty

czesć. mam 19 lat. od 3 lat jestem w związku z chłopakiem. po pół roku zaczął mnie szantażować, że jeśli go zostwię to sie zabije. ciągle na mnie krzyczy, wyzywa, że mam wypier*alać i takie różne. później mnie przeprasza, a później znowu to samo i tak w kółko przez 2,5 roku. nie wiem co mam robić. boje sie ze przezemnie sobie coś zrobi... nie chce już z nim być..

Gość gość
A niech sobie robi, co cię to obchodzi? Przynajmniej będziesz miała spokój.

Gość gość
ja bym go w*****la s*****na :)

Gość gość
Po pół roku zaczął cię szantażować, a ty dalej to ciągniesz? Kopnij go w dupę niech sobie coś robi, to już nie twoja sprawa, poza tm ludzie którzy gadają o tym nic sobie nie robią, bo się boją :)

Gość gość
dac ci namiar na dobrego psychiatre? :D

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zakoncz ten zwiazek jak najszybciej.

Gość gość
Zakoncz to i tak z nim sobie zycia nie ulozysz.

Gość gość
tak się składa, że byłam w bardzo podobnym związku z pewną osobą, też byliśmy ze sobą około 6-7 miesięcy, zaczęło się robić nieprzyjemnie, zazdrość chorobliwa, zwalanie winy na mnie, robienie awantur o wszystko, tłumaczenie wszystkiego jak dziecku itd. w końcu odważyłam się i zakończyłam znajomość definitywnie. pamiętaj, że nawet jeśli sobie coś zrobi, to nie poniesiesz z tego tytułu żadnej odpowiedzialności :-) skończ to póki masz wszystkie zęby i wszystkie organy we właściwym miejscu

Gość gość
To co on ci robi to przemoc psychiczna.A żeby cię mieć w garści,straszy samobójstwem.Tacy ludzie nic sobie nie zrobią,bo straszenie słuzy im do manipulacji.Uciekaj i nie oglądaj się za siebie.Nie miej wyrzutów sumienia,nawet jesli urządzi "pokazówkę" z próbą samobójczą,z której go oczywiście odratują,bo jak to zrobi,to tak,żeby szybko ktoś go znalazł...;P Prawdziwi samobójcy nie informują wszem i wobec ,że to zrobią.Manipulant grozi,że jak nie będziesz robiła tego co on chce,to sobie zrobi krzywdę,bo umie znaleźć słabe osoby,które dają sobą rządzić.Nie daj się dziewczyno!Chcesz sobie życie zmarnować? Masz obowiązek WOBEC SIEBIE.Zaopiekuj się SOBĄ , nie psychopatą,który cię męczy.

Gość gość
Przecież ten typek jest niebezpieczny. Na dodatek szantażuje cie emocjonalnie. Gdyby cię kochał nigdy w ten sposób nie odzywałby się do ciebie. Myślę że traktuje cię wyłącznie jak włanosć z którą może robić co tylko mu się podoba. Uciekaj i to jak najszybciej.