Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarianSzczecin

poznałem dziewczyne ale..

Polecane posty

Gość MarianSzczecin

po 3 miesiacach konwersacji z laską nie przyszła na umówione spotkanie - powiedziała potem ze blokuje ja i wracaja wspomnienia - została prawdopodobnie zgwałcona. Chce mnie poznac, spotkac sie ale w tym momencie nie potrafi - zaczyna płakac zamyka sie w sobie wracaja jej wspomnienia. Dlaczego? Jak jej pomoc? a może to ściema z ta 'blokadą"? (zgwałcona była naprawdę 2 lata temu)

Gość gość
trochę to niepoważne, że tak naprawdę obca Ci osoba, zwierza Ci się z tego że ktoś ją zgwałcił. jeżeli stanowiłoby to dla niej aż taką barierę, żeby się z kimś spotkać, to raz, że nie ciągnęłaby tej znajomości internetowo, bo przecież ryzyko spotkania tam kogoś podejrzanego jest zwiększone, a dwa, że nie zwierzałaby się z tak intymnych spraw ;-)

Gość ciasteczkoo24
Gwałt to skaza w psychice która zostaje do końca życia, więc to czy było to 2 lata czy 10 lat temu nie ma różnicy dla osoby zgwałconej, ona przeżywa to tak samo jakby to było wczoraj jeśli choćby najmniejszy bodziec przywoła jej to zdarzenie. Jeśli nie przeszła terapii to tym bardziej ciężko jej się będzie przełamać, spróbuj namówić ją na terapię

Gość gość
nie zdążyłam dopisać- to co napisałam wyżej + to, że to ewidentna ściema jak dla mnie, widocznie nie ma wsparcia w nikim innym i próbuje wziąć Cię na litość

Gość gość
gwałt to sprawa bardzo intymna, której nie rozgaduje się tego od tak poznanym osobom :-) i jest to bardzo głęboko w osobie poszkodowanej przez całe życie, ale to dość dziwne, że tak się z tym obnosi. radziłabym mieć dystans.

Gość gość
PTSD?

Gość gość
ma PTSD