Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy używające laktatora!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam ręczny laktator, ale czasu jak wiadomo brakuje. Muszę odciągać pokarm co dwie godziny. Zajmuje to sporo czasu niestety. Zastanawiam się czy jak kupię elektryczny to czy on szybciej, efektywniej odciągnie pokarm??? Poardzcie proszę, bo nie wiem czy nie wyrzucę kasy w błoto. Przez 30 minut odciągam około 80 ml.

To zależy od laktacji każdej mamy. Ja elektrycznym ściągam 30-80 ml w 45 min więc szału nie ma.

Gość gość
a jakiego używasz?

Gość cesarzówka
Ja miałam elektryczny laktator z Medeli i bardzo sobie chwaliłam,zwłaszcza jak musiałam odciągac w nocy ( a musiałam!!!) Wadą jest hałas,jaki wydaje i niestety cena. Ja na szczęście miałam pożyczony. Ręczny przydawał mi się np jak mały spał na dworze a mnie już piersi bolały to troszkę odciągałam.

Gość cesarzówka
hehe na dworze,w ogródku pod domem ;))

Gość gość
Ja miałam mnóstwo pokarmu. Elekrycznym firmy Medela odciągałam 80 - 100 ml przez ok 15 minut (z 1 piersi:) ). Jak sobie przypomnę to bym chyba trojaczki wykarmiła:)

Gość gość
Ja moim laktatorem rano odciagam 220-260 lacznie z obu piersi. Kiedy nie chcialam halasowac i odciagalam recznie udawalo sie ledwo 120. laktator mam Innosense Mothercare i wg mnie jest ok, mialam tez amede ale u mnie sie nie sprawidzila.

Gość gość
Używam laktatora medela swift. Jeśli ręcznym jesteś tyle w stanie odciągnąć to znaczy ze masz całkiem sporo pokarmu :).

Gość gość
Ją mam 2 elektryczne medeli, ściągam na 2 piersi, duża wygoda. ściągam od 11 miesięcy. w ogóle nie karmiłam piersią, mam płaskie brodawki.

Gość gość25
a ja odciągam mleko ręcznie, bez żadnego laktatora, mąż się śmieje że się doję, ale tak jest dużo szybciej niż laktatorem, z jednej piersi wyciskam 120-150 ml i trwa to jakieś 10 minut

Gość gawit_79
Ja elektrycznym lovi prolactis odciągałam jakieś 100 ml w 15 minut. Mogę go z czystym sumieniem polecić choć jest dość drogi ale moim zdaniem wart swojej ceny, bo ma też możliwość podłączenia ręcznego :)

Gość gość
strasznie długo zajmuje wam odciaganie pokarmu... ja mam laktator reczny firmy avent, np z rana odciagam okolo 200ml w jakies 7 minut... ogolnie odciagniecie małej buteleczki 125ml zajmuje mi jakies 5 minut, wiec to chyba zalezy od kobiety, a nie od laktatora...

Gość zojeńka
Mam lovi prolactis i odciagam 100-120 ml w jakies dziesieć minut z jednej piersi. On ma dwufazowe odciaganie co znacznie zwiększa ilosć odciaganego pokarmu. Ale myślę,że duze znaczenie ma też jak często przystawiamy dziecko lub uzywamy laktatora. Pamiętajmy, że nasze piersi produkują tyle mleka jakie jest zapotrzebowanie :-)

Gość karaiwina
Ilosc pdciąganego mleka zależy również od tego kiedy rozpocznie się ściąganie. Prawidłowo powinno soę ściągać godzinę po karmieniu(z tej piersi z której dziecko było karmione). Ja Odciągam w ten sposób ok. 100 ml w 20 minut laktatorem lovi prolactis. Ma on dwufazowy system ssania, który jest zbliżony do naturalnego rytmu ssania dziecka. Mozna go także przerobić na laktator ręczny lovi protect. Posiada wiele przydatnych funkcji m. In. zegar czy alar przypominający o kolejnej porze ściągania. Lovi ma też super butelki, które nie matowieją podczas sterylizacji.

Ja mam elektryczny lovi prolactis, który można przerobić na reczny. Oba ściągają porównywalnie. Tylko one są dwufazowe- pracują podobnie jak dziecko- 1. pobudzenie 2 ssanie właściwe. I jak przejdę przez pierwsza fazę to mam lepszy uciąg niż jak z niej zrezygnuję. Także polecam dwufazowy.

Gość gość
Używałam laktatora i to była udręka, bo nic innego nie robiłam tylko odciągałam pokarm, karmiłam dziecko i myłam wszystko. I tak w kółko. Jeśli możesz to przejdź na karmienie bezpośrednio z piersi, powinno być łatwiej.

Gość julka5654
Ja również szukam jakiś informacji na temat laktatora, ponieważ nie wiem, na co się zdecydować. Jak myślicie? Widziałam na stronie http://www.simed.pl/ bardzo korzystną ofertę, jeśli chodzi o laktator elektryczny Lakta Electric. Czytałam, że jest bardzo delikatny, cichy, ma kilka trybów pracy i posiada nakładki masujące. Korzystałyście?

Gość Gosia514
Ja mam i ręczny i elektryczny. Myślałam, że jak będę potrzebowała na szybko ściągnąć mleczko, to lepiej sprawdzi się ręczny. Ale się myliłam. Mój elektryczny (Chicco NaturalFeeling) podłączam sobie do prądu (ale na baterie też działa) i w trakcie odciągania reguluję sobie moc zasysania, częstotliwość, intensywność, tak żeby było mi przyjemnie i żeby odciągać efektywnie. Niby ręcznie też można sobie regulować częstotliwość i moc swoimi ******* dłoni. Ale ja np. o wiele więcej ściągam w tym samym czasie używając elektycznego :)

Gość gość
Miałam ręczny kupę lat temu... matko, co za ból i ledwo cokolwiek nakapało. Elektryczny kupiłam teraz Canpola (generalnie bardzo mi pasuje ta firma, zarówno produkty dla mam jak i dzieci) i ściągam porcję w jakieś 20 minut.

Gość gość
Też myślałam, że będzie szybciej, a nie jest. Plus jest taki, że się nie męczysz i masz wolną jedną rękę, czasami jak się dobrze sutek zassie to dwie, co pozwala na zajęcie się czymś w czasie ściągania np. książką, komputerem. Mam laktator elektryczny lovi i w godzinę odciągam 130-150 ml z obu piersi, ale jestem chyba z tych mam, których dzieci wisiałyby przy piersi większość dnia. Teraz po 3 miesiącach testuję zmniejszoną ilość ściągań do 6 - czyli 6 h dziennie. Ściągam około 900 ml na dobę, a córka zjada 700-800 ml, czasami 600 ml. Jeżeli chcesz karmić swoim mlekiem z laktatora, to cię raczej zakup elektrycznego nie ominie, ale radzę się zastanowić, bo ten sposób karmienia jest strasznie uciążliwy. Kupiłam lovi, bo można dokupić zużywające się gumowe części, a w innych potrafiło pisać, że zużyją się po 3 miesiącach (ilość godzin pracy)...

Gość gość
A nie masz wrażenia,ze ściągasz coraz mniej pokarmu? ja Lovi odciągam już 3,5 miesiąca i szczerze mam dość bo to męczarnia, frustruje mnie to:(zamiast zabaw z dzieckiem wiszę przy laktatorze podjęłam decyzje o wygaszeniu laktacji.

Gość monia89888
Ja cały czas zastanawiam się nad tym laktatorem. Czy go wybierać, czy jednak zrezygnować. Co polecacie? A jeśli już mam wybrać, to czy Lakta Mila ze strony https://www.simed.pl/ to będzie dobry wybór? Dajcie mi koniecznie znać, ponieważ poród zbliża się wielkimi krokami.

Gość gość
Autorko całkiem sporo tego pokarmu w krótkim czasie odciągasz, ja czasami przez 60 min. tylko 20 ml ręcznym odciągnęłam, na Twoim miejscu kupiłabym elektryczny, jeśli chcesz jeszcze szybciej, jak sie nie sprawdzi najwyżej sprzedasz