Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od 2 godzin nad Suwalszczyzną lata dziesiatki samolotów.....

Polecane posty

Gość gość
Loty ćwiczeniowe Polska-USA gadaja ze codziennie ok 20 lotow,F16 I herkules C130, cwiczenia sa juz od roku planowane. Wlasnie w tvp info. Jezu ludzie

Gość gość
Uff, dobrze, ze to tylko cwiczenia, bo już myślałam... Bo oczywiście muszą straszyć.

Gość gość
pisałam przeto że F leci a wy i tak macie mnie gdzieś i nikt mnie nie słucha 😭 chyba jestem głodna :)

Gość gość
Słucham Cię, tylko nie zrozumiałam Twojego wczesniejszego komentarza :P

Gość gość
nie pokazuj mi tu jęzora

Gość gość
bo to ja pisałam - autor. Czytać ze zrozumieniem: teściowa dzwoniła do męża, że latają i pytała go czy wie coś o jakiś ćwiczeniach - mówił że nic nie słyszał, by coś takiego miało być (on pracuje w wojsku). Ale on sam (jeszcze przed telefonem matki) był na spacerze z psem i widział kolumnę paru samolotów. A jeszcze jedno - matka mieszka blisko granicy z Litwą, a my na Mazurach. Teraz jasne?

Gość gość
Tak, jasne, ale jakoś Ci nie wierzę. Mąż nie wie nic o ćwiczeniach, o których mówi tv?

Gość gość
To w końcu na Mazurach, czy przy granicy z Litwą latają te samoloty?

Gość gość
no to teraz jasne wszystko. No nie wiedział. Po urlopie do pracy dopiero w poniedziałek wraca :) Pewnie teściowa już zapasy robi i w piwnicy się chowa :)

Gość gość
I tu, i tu. Tylko granicy z Litwą lecą nisko, to huk straszny, na Mazurach tylko światełka na niebie. Ale tak abstrahując: ostatnio tam przy granicy o wiele większy ruch w powietrzu się zrobił, dużo większy niż jeszcze pół roku temu.

Gość gość
Skoro na granicy z Litwą to raczej ćwiczenia, a nie wojna. Na granicy z Obwodem Kaliningradzkim byłoby gorzej.

Gość gość
to Polska dokonuje aneksji Litwy, by chronić ludność polskojęzyczną.

Gość gość
gość dziś bo to ja pisałam - autor. Czytać ze zrozumieniem: ... był na spacerze z psem i widział kolumnę paru samolotów. O ile wiem, samoloty latają w szyku bojowym, a w kolumnach poruszają się samochody. A co to za określenie ''lata dziesiątki samolotów'' polskiego w szkole nie było?

Gość gość
Wojna będzie bo kryzys jest tak głęboki że niektórym państwom by na tym zależało, anulowali by im wtedy długi a na wojnie mogli by jeszcze zarobić. Poza tym jesli dalej UE będzie wprowadzać sankcje na Rosję to nie będą mieli wyjścia tylko wojna. Poza tym tez są zadłużeni i ich kryzys się pogłębia , Putin przeciez na wojnę nie pójdzie wyśle zołnierzy a szeregowcy u nich to prosty naród któremu nie najlepiej się żyje nie będą się sprzeciwiać jak im naobiecuje że będą mieli lepiej a to Europa trzyma ich w ryzach i przez UE jest u nich bieda.

Gość gość
U mnie w okolicach centrum codziennie są loty na zmianę śmigłowce bojowe z myśliwcami. Coś wisi w powietrzu skoro tak często robią ćwiczenia.

Gość gość
Przed wybuchem II wojny tez tak było

Gość gość
tak samo z tymi helikopterami wojskowymi