Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzucajacySiewOczy

Naruszenie praw autorskich co robic

Polecane posty

Gość rzucajacySiewOczy

Witam ! Jakaś osoba skopiowala sobie najprawdopodobniej moje zdjęcia z portalu fb i wrzucila je na fotka.pl ... Co grozi za wrzucenie moich zdjęć bez mojej wiedzy i zgody . co z tym zrobić ? Jakiś pajac wrzucił sobie moje zdjęcia na fotkę i widzę bajerzy naiwne panienki ... Pisałem do administracji lecz co usuna mu zdjęcia on od Nowa je wstawia już mnie to wkurza i zamierzam iść z tym na policję ...

Gość rzucajacySiewOczy
Złe to ujalem" najprawdopodobniej z portalu fb, moje zdjęcia ":p

Gość gość
tylko policja

Gość rzucajacySiewOczy
No ok policja i co mu za to grozi jakąś grzywna czy odszkodowanie dla mnie coś czytałem

Gość gość
ciesz się, jak zdjęcia definitywnie znikną, proces wpędzi Cie tylko w koszty

Gość rzucajacySiewOczy
Ja słyszałem od znajomego policjanta ze żadnych kosztów nie będę podnosił absolutnie

Gość gość
to nie naruszenie praw autorskich tylko dóbr osobistych, to zwykłe przestępstwo

Gość gośćula
to nie tak , będziesz ponosił koszty , które zostaną ci zwrócone po wygraniu przez ciebie sprawy ,a że sprawa jest 99% do wygrania to policmen powiedział ci że nie będziesz ponosił kosztów. Miej jednak na uwadze że to winny zwraca koszty ,a nie państwo , więc możesz troszkę poczekac lub sie nie doczekać. Ogólnie współczuję , gdybym była facetem obiłabym gębę temu zakompleksionemu kogucikowi.

Gość gośćula
pisz do administracji tego portalu na którym widnieją nielegalnie twoje fotki , zachowuj korespondencje i ewentualnie pozywaj też ów portal

Gość gość
tylko ze nie wy jestescie strona ale FB bo wrzucajac tam foto pozbywacie sie swoich praw.

Gość gośćula
14.49 poważnie ? jest to ujete w regulaminie ? pytam bo nie mam konta na srejśe i nie zamierzam mieć . Cóż pewno ludkowie nie czytają regulaminu tylko zaznaczają akceptuje i po balu.

wrzucenie fotki na face nie oznacza pozbycia się wszelkich praw do zdjęć, a juz kompletnie nie zezwala na kopiowanie i rozpowszechnianie przez osoby trzecie.