Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ameliaanna

Nie godzę się na dziecko i mąż chce odejść

Polecane posty

Gość ameliaanna

Witam.Mam na imię Amelia(wiem, wiem okropnie) i mam 23 lata. 3 lata temu wyjechałam do Anglii na studia z chłopakiem. Już wtedy byliśmy od 2 lat ze sobą więc po roku zycia w UK oświadczył mi się a w czerwcu tego roku pobraliśmy się.Mąż jest o 8 lat starszy i gdy sie poznaliśmy to studiował...W Anglii dostał propozycje dobrze płatnej pracy więc wyjechaliśmy...On pracował a ja się uczyłam i także dorabiałam w weekendy i żyliśmy jak stare dobre małżeństwo. Kupiliśmy dom, samochody i było cudownie do dnia w którym mój szanowny mąż zaczął nalegać byśmy postarali się o dzidziusia !Kompletnie przestał się ze mną liczyć i nie obchodziło go, że chciałabym skończyć najpierw studia i zaczął pracować i robić karierę.Twierdził, że mogę urodzić dziecko i nie rezygnować z planów :/ łatwo mu mówić bo to nie on będzie chodził 9 msc w ciąży , nie on będzie rodzić itp. A gdy pojawią się komplikację? Nie, dla niego to wszystko jest takie piękne i proste a przecież każdy o zdrowym umyśle wie, że nie jest łatwo wychowywać dziecko i sobie pracować no chyba że malec będzie całymi dniami spędzał z nianią a przecież nie o to tutaj chodzi!! I tak w momencie gdy mu powiedziałam NIE to on najnormalniej w świecie się obraził na mnie.Egoista ma dyplom w kieszeni, robi karierę a że stuknęła mu 30 tka to poczuł potrzebę bycia tatusiem :/ Zaczął przychodzić pózniej do domu i mnie ignoruje:(Seksu nie uprawialiśmy już od miesiąca więc ja się pytam go jak on wytrzymuje tyle czasu bez sexu to mi odpowiada, że to nie mój interes.I co ja mam sobie myśleć?Jak byście postąpiły moje drogie w mojej sytuacji?Dodam, że wcześniej kochaliśmy się codziennie! Jestem na wykończeniu nerwowym i mam ochotę się spakować i wyprowadzić od takiego egoisty ale wiem, że on nie odpuśc****erwszy.Czy jedyne wyjście to zgoda na dziecko??!! Obłęd

Gość gość
pogadaj z nim zeby poczekac z decyzja o dziecku

Gość paulo28
a ile on ma niby czekac/ zwiazalas sie ze starszym facetem na dodatek jestescie juz po slubie wiec co z tego ze on robi kariere:-O trzeba bylo sobie rowiesnika poszukac a nie teraz wielkie pretensje masz.A kiedy masz zamiar zostac matka?

Gość gość
k****, no nie róbcie z 23latki p*******j bo nie chce teraz dziecka on tez wiedział kogo bierze! mógł pomyśleć, ze 20latka ni ebędzie chciała od razu rodzić bo mu się zawidziało

Gość EmilaJoyFashion
Cześć dziewczyny, Będę z Wami kompletnie szczera- właśnie założyłam mały sklep internetowy z butami i chcę go tutaj delikatnie promować. Proszę abyście sie nie denerwowały a jak któraś będzie zainteresowana- zapraszam :) http://joyfashion.pl/pl/c/Wszystkie/71 Ekstra ceny , super modele. Polecam!! Pozdrawiam, Emila

Gość gość
"dziecko w tym wieku to nie jest zly pomysl im wczesniej tym lepiej " lepiej dla kogo? dla faceta? z biologia nie wyjeżdzaj bo koło 28roku zycia wychodzi biologicznie tak samo jak koło 23 (wtedy dopiero rozpoczyna się ten najlepszy czas) a autorka nie mówi, ze NIGDY nie chce mieć, po prostu nie chce być wyłącznie na garnuszku faceta. bo jak dzieciak będzie miał 2-3 lata ona ani studiow, ani pracy, w razie czegoś złego będzie w głebokiej d***e

Gość EmilaJoyFashion
Cześć dziewczyny, Będę z Wami kompletnie szczera- właśnie założyłam mały sklep internetowy z butami i chcę go tutaj delikatnie promować. Proszę abyście sie nie denerwowały a jak któraś będzie zainteresowana- zapraszam :) http://joyfashion.pl/pl/c/Wszystkie/71 Ekstra ceny , super modele. Polecam!! Pozdrawiam, Emila

Gość gość
ale d**ek :-O konkretny egoista z niego i na dodatek zachowuje sie jak dzieciak z tym obrażaniem a nie jak dojrzały mężczyzna. Nie kocha sie z toba by ci pokazac kto tu rządzi.Idiota.Sorki autorko ale brak mi słów na takich. A tobie radze wychodzic gdy on laskawie wróci do domu i niech sobie wyobraznia popracuje co moze zrobic wyposzczona żonka ;)Powodzenia i nie daj sie samcowi

Gość gość
Emilia, spieprzaj stad razem z tymi twoimi butami...

Gość gość
Autorko wspólczuję ci ale ja bym nie odpusciła... Poczekaj z tym dzieckiem jeszcze...

Gość ameliaanna
pogadaj z nim zeby poczekac z decyzja o dziecku x myślisz, ze nie rozmawiałam z nim o tym by poczekać z decyzją o dziecku? Jak usłyszał, ze chcę się wstrzymać tak z 4-5 lat to zaczął się wręcz drzeć na mnie, że on tyle czasu nie ma zamiaru czekać i teraz jest wg niego najlepszy moment

Gość ameliaanna
paulo a mąż nie wiedział, że poślubia bardzo młodą kobietę, która dopiero studiuje? Zresztą zawsze było mówione, że najpierw nacieszymy się sobą po ślubie i zwiedzimy trochę świata a pozniej będą dzieci więc dlaczego mam siś podporządkowywać pod jego "widzi mi się"?? Jak najbardziej chcę dzieci ale nie teraz!!

Gość moje radio ma czkawkę
ameliaanna ale dla niego nie dla Ciebie, dla Ciebie najgorszy, cóż każdy ma swoje zdanie, jesteście małżeństwem, powinniście być w stanie iść na jakiś kompromis, nie powinno żadne rezygnować z siebie dla drugiego. chociaż mój na razie narzeczony nie chce dzieci póki co, ale ja mu nie jestem w stanie obiecać że kiedykolwiek będę chciała i też boję się co będzie jak on kiedyś zachcę, teraz mu się wydaję, że najważniejsza jestem ja, że beze mnie nie chce i nie może żyć i ja też go kocham, ale co będzie kiedyś...

Gość gość
A teraz odwróćcie sytuację. On nie chce a ona chce. Od razu jazgot to za egoistyczny d**ek! Przecież kobieta nie będzie w nieskończoność czekać! Przecież 23 lata to idealny wiek na rodzenie dziecka! Bo mogą być problemy, trzeba mieć zapas czasu na leczenie albo adopcję! Przecież wiadomo że jak wzięli ślub to i dzieci mają być!! Itd itp. No tak. Faceci to ch/uje :P

Gość gość
23 lat, to bardzo wczesnie na pewno nie pakowalabym sie w pieluchy w tym wieku! jeszcze na wlasne zyczenie:o

Gość ameliaanna
blackheart... A gdy będę miała 27-28 lat to już będę stara na dziecko? I co ma do tego miejsce zamieszkania? Ja nie z tych Polek co przyjechały do UK by się rozmnażać i pobierać benefity .Sorry za szczerość ale tak właśnie większość Polaków robi. Ja mam inne priorytety...

Gość gość
Dlatego,ze sa tam lepsze warunki bytowe. A im wczesniej tym lepiej dlatego,ze szybciej wychowasz dziecko i jeszcze jako mloda kobieta wrocisz do zycia. Bedziesz miala niecale 40 lat a dziecko juz bedzie dorosle.Bedziesz miala drugie zycie

Gość gość
same sobie rodxcie dzieci. k****, ONA NIE CHCE i ma prawo do tego co jej na siłe w głowe tłuczecie? jak ktoś nie chce psa tez mu tak gadacie? no idiotyzm skończony. skoro ON tyle nie będzie czekał cóż..., ja bym z nim porozmawiała poważnie, wyjasniła, że nie jestem gotowa na dziecko TERAZ i że związek to kompromisy, ni emożna zmusić kogoś do dziecka ot tak kiedy ma się życzenie. kochasz go, chcesz być z nim ale nie jestes w stanie nagle zapragnąć dziecka i w 3 sekundy zmienić wszystkich swoich planów. ma ci dac czas, jeśli nei to pozostaje separacja

Gość ameliaanna
ponieważ w UK sa lepsze warunki bytowe to ja w wieku 23 lat muszę zajść w ciążę? A czy za 5 lat coś się zmieni? Ja najpierw chcę skończyć studia i zacząć pracę w wymarzonym zawodzie a tak to nie widzi mi się biegać z brzuchem po uczelni tylko dlatego, że mojego mężowi się śpieszy i nie liczy się z moimi planami i marzeniami

Gość gość
Powiedzial ci ze odejdzie gdy nie zgodzisz sie na dziecko?niezly szantaz emocjonalny i uczuciowy :-O Czy on cie w ogole kocha?

Gość gość
23 lata to masz jeszcze duuuuzo czasu,moim zdaniem,na dziecko.Nie ma sie do czego spieszyc.Badz konsekwentna i nie daj sie.To nie te czasy,kiedy po slubie do roku trzeba bylo w ciaze zachodzic.Zdazysz jeszcze,tylko musicie porozmawiac i ustalic jasno swoje oczekiwania.